U ponedjeljak, 7. siječnja 2019. godine, u dvorani „Blaženi Alojzije kard. Stepinac“  dodijeljena su priznanja studentima za njihov volonterski rad i pomoć u organizaciji predstavljanja Hrvatskog katoličkog sveučilišta na Europskoj noći istraživača 2018., Danu otvorenih vrata Hrvatskog katoličkog sveučilišta 2018. te Smotri Sveučilišta u Zagrebu 2018.

Svečanost je prigodno, budući da je i dalje božićno vrijeme, pjesmom otvorio rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić zapjevavši „Narodi nam se kralj nebeski“ u čemu su mu se priključili svi okupljeni.

 „Vas čak 120 odlučilo je svoje vrijeme i talente darovati našem Sveučilištu i na toma vam želim reći jedno veliko hvala. Znate da to vrijeme nije trošak, nego ulaganje u zajedništvo i napredak Hrvatskog katoličkog sveučilišta kojega ste upravo vi lice, to mlado, lijepo, blagoslovljeno i nasmiješeno lice koje druge približava našem sveučilištu. Bez vašeg volonterskog rada i zalaganja na području sporta, zborskog pjevanja, klupskih aktivnosti i drugog izvannastavnog rada ovo sveučilište ne bi bilo ono što jest“. – istaknuo je rektor Tanjić u svome pozdravnom govoru.

Skupna, odjelna priznanja dodijeljena su studentima za angažiranost na Danu otvorenih vrata i Smotri, dok su studenti-volonteri za svoj trud na Europskoj noći istraživača dobili zasebne potvrde.

Studentima je pripremljena personalizirana prigodna šalica na poklon.