Jedan od najpoznatijih hrvatskih znanstvenika, ugledni fizičar i profesor, dr. sc. Davor Pavuna u pratnji dr. sc. Ane Smontara s Instituta za fiziku posjetio je Hrvatsko katoličko sveučilište gdje se susreo s rektorom prof. dr. sc. Željkom Tanjićem te s prorektorima prof. dr. sc. Gordanom Črpićem i prof. dr. sc. Hrvojem Štefančićem.

Tom je prigodom rektor Tanjić upoznao profesora Pavunu s razvojem Hrvatskog katoličkog sveučilišta i pozvao ga da održi predavanje za studente, goste i prijatelje Hrvatskog katoličkog sveučilišta, što je profesor Pavuna rado prihvatio.

Prof. dr. sc. Davor Pavuna jedan je od najuglednijih fizičara današnjice. Eksperimentalnu fiziku diplomirao je u Zagrebu, doktorat znanosti postigao u Cambridgeu, sudjeluje u brojnim svjetskim projektima, a trenutno je i savjetnik američkog predsjednika Baracka Obame za energetiku.
Često održava tribine i predavanja govoreći o svom životnom putu – od ateista do gorljivog vjernika, zagovaratelja i Kristovog propovjednika koji javno kritizira življenje ovozemaljske prosječnosti te istovremeno zagovara i preporuča potpunu predanost Svevišnjem.

[cycle3]

 

Hrvatsko katoličko sveučilište