U srijedu 31. svibnja 2017. godine na Dan Grada Zagreba i blagdan njegove nebeske zaštitnice Majke Božje od Kamenitih vrata Hrvatsko katoličko sveučilište i novoizgrađeni dio sveučilišnog kampusa posjetili su čikaški nadbiskup kardinal Blase Joseph Cupich i Veliki kancelar Hrvatskog katoličkog sveučilišta zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Kardinal Blase Joseph Cupich već je više puta posjetio naše Sveučilište te redovito prati njegov rast i razvoj, budući da je pri Američkoj biskupskoj konferenciji bio odgovoran za skrb i pomoć Crkvama u Središnjoj i Istočnoj Europi te je u više navrata pomagao razvoj Sveučilištu  novčanim sredstvima utrošenima za uređenje knjižnice, nabavljanje informatičke opreme i stipendiranje doktoranada.

U razgovoru s kardinalima rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić je predstavio ostvarene rezultate i buduće planove razvoja Sveučilišta. Također je zahvalio našem Velikom kancelaru kardinalu Bozaniću na potpori Zagrebačke nadbiskupije, a kardinalu Cupichu na posjetu i pomoći koju on osobno i Američka biskupska konferencija iskazuju prema Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Kardinal Cupich istaknuo je da je Hrvatsko katoličko sveučilište važno za hrvatsko društvo i Crkvu u Hrvatskoj te je pozdravio brigu i potporu Zagrebačke nadbiskupije za razvoj Sveučilišta.

Kardinal Blase Joseph Cupich na Dan Grada Zagreba i blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata 31. svibnja 2017. godine s početkom u 19 sati predvodit će euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali. Nakon mise uslijedit će hodočasnička procesija sa svijećama od katedrale, do Kamenitih vrata, gdje će svečanost završiti molitvom i blagoslovom.

 

 

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište