U ime naše sveučilišne zajednice rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić uputio je povodom svečane inauguracije predsjednici Republike Hrvatske gospođi Kolindi Grabar Kitarović  čestitku sljedećeg sadržaja: 

 

Poštovana gospođo predsjednice,

u ime svih studenata, profesora i djelatnika Hrvatskog katoličkog sveučilišta, jednog od najmlađih hrvatskih sveučilišta, od srca Vam čestitam na izboru za predsjednicu Republike Hrvatske te Vam želim obilje Božjeg blagoslova na početku Vašeg predsjedničkog mandata.

Neka Vam Gospodin, kojemu je dana sva vlast na nebu i na zemlji, podari čisto i pronicljivo srce, ispunjeno ljubavlju prema narodu, istini i pravdi, mudrost i razboritost u vođenju državničkih poslova na dobrobit i napredak Lijepe naše. Siguran sam da ćete u svojoj službi prepoznati važnost odgoja i obrazovanja mladih naraštaja, koje već sada treba pripremiti da preuzmu u svoje ruke budućnost hrvatskog naroda i Domovine. U tome posebnu zadaću imaju hrvatska sveučilišta, među njima i naše.  Proizašlo iz srca Crkve ono želi činiti ono što je Crkva uvijek činila: obrazovati i odgajati mlade da u svjetlu Evanđelja i spoznaje uma čine naše društvo pravednijim i boljim.

Radosna Vas srca čekamo na Hrvatskom katoličkom sveučilištu!

S poštovanjem,

REKTOR

prof. dr. sc. Željko Tanjić

 

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište