2017_Catholic Leadership_zajednička

Rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić i pročelnik Odjela za komunikologiju izv. prof. dr. sc. Jerko Valković pozvani su sudjelovati kao stipendisti u 8. Godišnjem certificiranom programu za čelnike katoličkih institucija na Sveučilištu Notre Dame koji se održava od 8. do 15. srpnja. U programu sudjeluje još 53 drugih čelnika iz više od 20 država Sjeverne Amerike, Afrike, Srednje i Istočne Europe, Azije i Australije. Osmodnevni program namijenjen čelnicima katoličkih institucija održava se pod pokroviteljstvom Odjela za neprofitno obrazovanje Poslovne škole Mendoza (Mendoza College of Business), a cilj je programa da osobe na vodećim pozicijama u katoličkim institucijama bolje shvate svoju ulogu i svoju odgovornost prema suradnicima i kolegama u njihovima sredinama. Vrhunski stručnjaci i nastavnici Sveučilišta Notre Dame polaznike educiraju o temama koje su važne za učinkovito vođenje neprofitnih katoličkih organizacija kao što su upravljanje promjenama, organizacijsko vrednovanje, vođenje akademske zajednice i zaklada, filantropija nekada i danas, dobrotvorne organizacije, vodstvo temeljeno na jakim stranama, kultura i poslanje, strateško planiranje, pregovaranje, prikupljanje sredstava i iskorištavanje suprotnosti.
Ovaj je program dio predanosti Sveučilišta Notre Dame pružanju potpore poslanju i radu katoličkih institucija širom svijeta. Svake se godine djelatnicima katoličkih ustanova nude stipendije koje pokrivaju 95% troškova programa koji iznose 5.000 američkih dolara. 

Notre Dame 2

Rektor Tanjić i pročelnik Valković, kao i čelnici katoličkih sveučilišta iz Srednje i Istočne Europe, stipendije su dobili zahvaljujući Nanovic Institutu za europske studije koji ih povezuje u Partnerstvo katoličkih sveučilišta, a koji je zajedno s Hrvatskim katoličkim sveučilištem bio domaćinom godišnje konferencije koja se ove godine u svibnju održala u Zagrebu. Po dolasku u Sjedinjene Američke Države rektor Tanjić i pročelnik Valković bili su gosti franjevaca Hrvatske franjevačke kustodije za Ameriku i Kanadu u New Yorku i Chicagu te su boravak iskoristili da predstave rad naše Sveučilišta. Na pruženoj potpori posebice su zahvalni fra Jozi Grbešu, kustosu, kao i svim franjevcima Kustodije.

Fotografije: HKS/Mendoza College of Business