Dragi studenti, nastavnici, djelatnici i prijatelji Hrvatskog katoličkog sveučilišta,

blagdan Kristova rođenja je vrijeme kad se okupljamo u zajedništvu i dijelimo radost božićne poruke. U srcu svega što radimo kao katoličko sveučilište leži vjera, ljubav i traženje istine, a Božić nam pruža priliku da te vrijednosti proslavimo na poseban način.

Božić nas podsjeća da je svaka noć praćena svitanjem. Neka nada u bolje sutra ispuni vaša srca. Radost sviju vas neka bude potaknuta dijeljenjem ljubavi, pažnje i vremena s onima koji su vam bliski. Ljubav neka bude temelj vaših odnosa, djela i riječi, kako bi ovo vrijeme moglo postati prilikom za jačanje veza s obitelji, prijateljima i kolegama.

I naposljetku, no ne i manje važno – ne zaboravimo Onoga čiji rođendan slavimo! Božić je često povezivan s blještavilom lampica, mirisom kolača i zvukom božićnih pjesama. Ali, neka vaša duša bude ta koja će svijetliti, način života onaj koji će davati ugodan miris, a vaše riječi kroz molitvu i zahvaljivanje neka budu najljepša pjesma za Gospodina.

U ime cijele sveučilišne zajednice, želim vam blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu. Neka vas obasja radost Božića i neka ljubav, mir i radost ispune vaše domove.

Zahvalno i radosno,

Branimir Jagodić,                                                     prof. dr. sc. Željko Tanjić,
Sveučilišni kapelan                                       rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta

Hrvatsko katoličko sveučilište