Veliki kancelar HKS-a kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup, predvodio je euharistijsko slavlje i predao u liturgijsku uporabu kapelu na HKS-u.

U homiliji je podsjetio nalijepu podudarnost što se to događa na prvu obljetnicu pohoda pape Benedikta XVI. Zagrebu i Hrvatskoj, na što će podsjećati i oltar koji je tada bio na zagrebačkome glavnom trgu, a darovan je za kapelu.

Spomenuo je kako se Crkva 4. lipnja spominje sisačkoga biskupa i mučenika sv. Kvirina. Također je podsjetio kako Sveti Pavao u Poslanici Timoteju piše da će svi oni koji hoće živjeti u Isusu Kristu biti proganjani, kao što je bio i sv. Kvirin, te istaknuo da proces kojemu je bio podvrgnut taj mučenik model koji ponavljaju svi vlastodršci.

Sveučilištarce je pozvao da budu maštoviti nasljedovatelji Krista i da grade mostove prema drugim svjetonazorima koji ne poznaju kršćanstvo.

Cijelo slavlje uzveličao je i zbor studenta HKS-a koji su lijepo pjevali, a pridružili su im se u pjesmi i molitvi zaposlenici HKS-a i njihovi gosti.

Rektor Željko Tanjić poklonio je sliku slikara Rončevića kardinalu Bozaniću koji je istu predao Sveučilištu kao dar i uspomenu na ovaj lijep dan blagoslova sveučilišne kapele.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište