Rej Kovačević, bivši student Hrvatskog katoličkog sveučilišta i diplomant na studiju psihologije, objavio je svoju prvu slikovnicu za djecu pod nazivom „Popi“.

Kako govori autor, ova slikovnica nije samo obična priča; to je čarobno putovanje kroz Zagreb i Pariz s veselim junakom Popijem, vrapčićem koji želi postati pjevač. U ovoj nevjerojatnoj avanturi, Popi otkriva važne životne lekcije poput hrabrosti, odanosti i tolerancije, dok istovremeno istražuje motive i lokacije Zagreba, pružajući djeci interaktivno iskustvo upoznavanja s kulturnim blagom grada. Osim toga, slikovnica nudi i slušanje Popijevih pjesama na YouTube-u do kojih se može doći skeniranjem QR kodova unutar slikovnice koje je napisao i uglazbio autor Rej Kovačević, a producirao i otpjevao Marko Javorski, student Učiteljskog fakulteta.

Time su djeca obogaćena dodatnim sadržajem pomoću kojeg mogu razvijati svoje ritmičke vještine i uživati u kvalitetno osmišljenim i poučnim dječjim pjesmicama. Kreativni producent slikovnice je još jedan student Hrvatskog katoličkog sveučilišta, Kristijan Jalšić s druge godine sveučilišnog diplomskog studija komunikologije.

Slikovnica se može kupiti u knjižarama Školske knjige diljem Zagreba i Hrvatske, a Popijeve pjesme mogu se poslušati na poveznici

 

Hrvatsko katoličko sveučilište