Zbog specifičnih okolnosti, 20. Međunarodna konferencija o integriranoj skrbi (ICIC20), održala se putem online platforme, iako je prvotna lokacija trebao biti Šibenik jer je za ovogodišnju konferenciju država domaćin bila Hrvatska. Konferencija je organizirana u suradnji s Ministarstvom zdravstva Republike Hrvatske, Gradom Zagrebom, Domom zdravlja Zagreb – Centar, Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti, Sveučilištem u Zagrebu, Hrvatskim katoličkim sveučilištem te Međunarodnim sveučilištem Libertas.

 

Zbog velikog broja znanstvenika, stručnjaka i autora virtualna konferencija podijeljena je u četiri dana. U jednom od četiri datuma održavanja svoj rad na temu “Big Data, Healthcare System and Audience fragmentation: current and future trends and possibilities for media reporting on healthcare topics” prezentirala je i naša asistentica Leali Osmančević. U radu je naglasak bio stavljen na implementaciju tehnika Big Data (velike količine podataka) i važnosti usklađenosti zdravstvenog sustava, medija i osluškivanja publike s novim fenomenima koji se pojavljuju i postaju sastavni dio digitalne ere. Sve navedeno za cilj ima staviti osobu u središte, pravovremeno informirati sve fragmentirane publike, a posebice u kriznim situacijama povezanim sa zdravstvenim sustavom u kojima svi primatelji medijskih sadržaja moraju biti jednako informirani i razumjeti izjave, ponajviše u informativnom programu.

 

U radu su predstavljene i temeljne tehnike Big Data u zdravstvenom sustavu kao i mogući izazovi te preporuke i smjernice za daljnje moguće djelovanje.

 

Više o konferenciji na službenim stranicama.