U četvrtak 15. prosinca 2016. godine na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u dvorani „Blaženi Alojzije kard. Stepinac“ održana je Adventsko – božićna akademija studenata Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Složnim pjevanjem i sviranjem studenti HKS-a pokazali su svoje talente i na najljepši mogući način okupljene uveli u božićno vrijeme.

Veleučeni rektore, poštovani prorektori, pročelnici, profesori, djelatnici i gosti, a nadasve drage studentice i studenti, hvaljen Isus i Marija i dobra vam večer!

 

 

Lijepo je vidjeti da smo se večeras okupili ovdje na našoj Adventsko-Božićnoj akademiji koju studenti Hrvatskog katoličkog sveučilišta s radošću pripremaju već treću godinu za redom. Iako je ovo vrijeme došašća, vrijeme radosnog iščekivanja, za nas studente ujedno je i stresno razdoblje kolokvija. No, unatoč tome odvojili smo vrijeme za probe i zajedno s našom maestrom Frankom Umiljanović Zorić marljivo vježbali kako bismo večeras svi zajedno mogli otvoriti svoja srca za ljubav, učvrsnuti svoje korake u hodu prema rođendanu malenog Boga koji je promijenio svijet – rekla je u svom uvodu studentica Ana Šeremet koja je vodila program.

 

img_1942

 

 Akademiji su nazočili rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić, prorektorica za nastavu izv. prof. dr. sc. Ines Sabotič, pročelnici naših Odjela, profesori, studenti HKS-a, roditelji i prijatelji naših pjevača.

img_1963

akademija-studenata-hksa-2

img_1967

 

Zbor je svojim složnim pjevanjem oduševio sve prisutne. U glazbenim točkama priključili su se Marija Granić na klaviru te Anamarija Galić i Ivan Milić na gitarama, Klara Ruter i David Cesar izveli Delibesov “Duet cvijeća”  iz opere “Lakme“, dok je Nika Starčević uz gitarističku pratnju Mirka Prišlina vrlo nadahnuto izvela Have Yourself A Merry Litle Christmas.

 

img_2005
Rektor Tanjić zahvalio je svima na organizaciji sada već treće po redu adventsko – božićne akademije. U svim užurbanostima, poslovima, kolokvijima i sastancima i usred ovog blještavila Adventa u Zagrebu koji nas na neki način odvraća od proslave blagdana Božića, moram priznati da je ovo za mene bio prvi trenutak u Adventu da sam se sabrao i zato hvala zboru što ste nas po treći put sabrali duhom, prijateljstvom i što ste nam pomogli da se za nadolazeće blagdane pripremimo u zajedništvu. Hvala našem dragom vlč. Krunoslavu Novaku i  maestri Franki koji se svake godine potrude učiniti ovu večer posebnom i svim ostalima koji su pridonijeli organizaciji. 

 

Stih po stih, pjesma po pjesma i približili smo se kraju još jedne Adventsko-božićne akademije. Hvala vam svima što ste se odazvali našem pozivu i nadamo se da smo uspjeli barem malo utopliti vaša srca u ovo hladno zimsko predvečerje – tim je riječima studentica Ana završila svoju konferansu.

 

 

Potom je uslijedilo zajedničko kićenje borova. Svatko od prisutnih stavio je po jedan od ukrasa i tako smo svi zajedno pjevajući božićne pjesme ukrasili naše borove.

img_2051

 

Po završetku uslijedilo je prigodno druženje svih prisutnih i kviz znanja koji je organizirao Studentski zbor Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

 

img_2349                        

 

Hrvatsko katoličko sveučilište