Svečanom akademijom, na kojoj je predavanje održao poslijedoktorand na Odjelu za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta dr. sc. Ivan Uldrijan, svoj je Dan škole u petak 21. listopada proslavila Klasična gimnazija Ivana Pavla II. u Zadru.

Govoreći o temi „Živjeti s medijima – od izazova do prilika“, dr. Uldrijan je istaknuo važnost promišljanja o medijima u životu djece i mladih, posebice upozorivši na vrijeme koje današnji mladi provode uz digitalne medije, te načine na koje koriste medijske sadržaje. Pritom je naglasio važnost aktivnoga i refleksivnog pristupa medijskim sadržajima u čemu pomaže medijska pismenost kao ključna vještina za život u 21. stoljeću. U predavanju je istaknuo i neke izazove s kojima se danas naročito suočavaju djeca i mladi, poput problema elektroničkoga nasilja, ali je spomenuo i brojne prilike koje pružaju digitalni mediji kada se koriste promišljeno, te je u tom smislu ponudio i nekoliko konkretnih savjeta za suživot s medijima.

Uz djelatnike i učenike koji su ispunili školsku športsku dvoranu, svojim su dolaskom proslavu uzveličali brojni uzvanici, među kojima su bili i zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, nadbiskup koadjutor mons. Milan Zgrablić, zadarski župan Božidar Longin, prorektor za znanost i informacijsku infrastrukturu Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Zvjezdan Penezić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije Ivan Šimunić i drugi, a dobrodošlicu im je poželio ravnatelj škole dr. sc. don Ante Sorić.

Hrvatsko katoličko sveučilište