U četvrtak 19. siječnja 2017. godine održana je 8. sjednica Studentskog zbora HKS-a, a prva u novoj kalendarskoj godini.

Sjednici su pristvovali svi članovi Studentskog zbora, te su na samom početku izrazili zadovoljstvo organizacijom božićnog kviza HKS-a, koji se održao 15. prosinca 2016. godine u dvorani Alojzija Stepinca, a na kojem su sudjelovali kako studenti, tako i profesori HKS-a.

Predsjednik Studentskog zbora, Marko Mikulec, zatim je istaknuo potrebu angažmana članova prilikom poticanja kolega u provedbi ocjenjivanja profesora, koje će se ove godine provoditi dijelom u pisanom, a dijelom u elektroničkom obliku, kao i u kampanji protiv prepisivanja.

Također, odlučeno je kako će uskoro biti raspisan natječaj za dizajn loga Studentskog zbora HKS-a, a na koji će se moći prijaviti svi studenti Sveučilišta, te tako osvojiti prigodnu nagradu. Isto tako, uskoro će se ažurirati podaci o članovima Studentskog zbora na službenoj stranici Sveučilišta kako bi studenti bili bolje upoznati s članovima SZ-a.

Potom je uslijedila rasprava o izmjenama Odluke o izboru predstavnika studenata Studentskog zbora. Prilikom kojeg su prisutni bili u mogućnosti iznijeti svoje prijedloge i primjedbe, kako bi izbori čije je provođenje predviđeno za ožujak protekli bez puno poteškoća. Na kraju je donesen prijedlog novog odabira članova u Studentski zbor, a čiju će finalnu verziju studenti imati priliku vidjeti nakon što ona bude dorađena i izglasana. Izbori za novi saziv Studentskog zbora trebali bi se održati do kraja ožujka ove godine.

Najavljeno je i preseljenje prostorije Studentskog zbora na drugu lokaciju unutar Sveučilišta, a o promjenama te točnom mjestu na kojem u svakom trenutku mogu potražiti pomoć i informacije od članova SZ-a, studenti će biti pravovremeno obaviješteni.

Predsjednik SZ upoznao je kolege o tome da je u tijeku proces formiranja ženske odbojkaške ekipe našeg Sveučilišta, a za što je interes pokazao veliki broj naših studentica.

U organizaciji članova SZ-a, studenti će još jednu godinu za redom dobiti priliku za druženje i upoznavanje s kolegama na inozemnom putovanju, koje je predviđeno za početak ožujka 2017. godine.

Za kraj, članovi Studentskog zbora HKS-a najavljuju sastanak s Rektorom našeg Sveučilišta koji će se održati u petak 27. siječnja 2017., a na kojem će razgovarati o budućim planovima Studentskog zbora, ali i o problemima na koje nailaze u svom radu.

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište