U ponedjeljak 9. travnja Hrvatsko katoličko sveučilište u dvorani „Blaženi Alojzije kard. Stepinac“ organiziralo je susret za ravnatelje zagrebačkih gimnazija i srednjih škola radnog naziva „Škola pred izazovom suvremenih tendencija u odgoju i obrazovanju“.

 

Cilj susreta bio je promišljati o kontekstu hrvatskog školstva i izazovima pred kojima se nalazi te u pozitivnom ozračju doprinijeti naobrazbi nastavnika.

Svim prisutnima, prije početka službenog djela programa, dobrodošlicu na Hrvatsko katoličko sveučilište zaželio je rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić koji je zamolio prisutne ravnateljice i ravnatelje da se predstave. Potom su uslijedila predavanja iz područja sociologije, komunikologije i psihologije.

 

Prorektor za organizaciju i poslovanje, sociolog, prof. dr. sc. Gordan Črpić održao je predavanje  o socio-antropološkom aspektu koji stavlja čovjeka u središtu odgoja. Doc. dr. sc. Krunoslav Novak, komunikolog, govorio je o izazovima novih oblika komunikacije u obrazovanju, dok je dr. sc. Josip Bošnjaković, psiholog, održao predavanje o empatiji i suosjećanju.

 

Nakon predavanja svi su se zaputili u obilazak Kampusa i nove dvorane koja je svečano otvorena u listopadu 2017. godine. Svima su podijeljeni plakati koje će izvjesiti na oglasne ploče svojih škola, a koji najavljuju Dan otvorenih vrata koji će se na HKS-u održati 5. svibnja 2018. Dan otvorenih vrata prilika je da buduće studentice i studenti upoznaju rad i djelovanje Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

 

 

 

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište