U utorak 20. listopada 2015. godine počela je na Hrvatskom katoličkom sveučilištu akademska godina i za studente prve godine diplomskih sveučilišnih studija povijesti te po prvi put i za studente psihologije i sociologije.

Svoj prvi akademski dan u novoj akademskoj godini studenti zajedno s rektorom, prorektorima, profesorima i djelatnicima Sveučilišta započeli su svetom misom u našoj Sveučilišnoj kapeli.
U koncelebraciji s rektorom Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željkom Tanjićem bili su izv. prof. dr. sc. Jerko Valković, pročelnik Odjela za komunikologiju, dr. sc. Krunoslav Novak, dr. sc. Josip Bošknjaković i velečasni Kristijan Kuhar. Liturgijsko slavlje svojim skladnim pjevanjem uzveličao je Pjevački zbor studenata HKS-a.

U svojoj propovijedi rektor Tanjić je studentima zaželio dobrodošlicu na Sveučilište i istaknuo da su novi diplomski sveučilišni studiji psihologije i sociologije novi izazov za naše Sveučilište. Rektor Tanjić je studentima poručio da bi volio uz duh spremnosti za rad u učenje vidjeti kod studenata otvoreno uho i srce, ustrajnost, strpljivost i spremnost za pomoć jedni drugima i cijeloj akademskoj zajednici.

Nakon svete mise i zajedničkog fotografiranja studenti prve godine diplomskih sveučilišnih studija uputili su se s pročelnicima, profesorima i njihovim voditeljima godišta na predstavljanje akademske godine 2015./2016.

Cijeli program završio je s još jednim kraćim obraćanjem Rektora i prigodnim druženjem.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište