Drage studentice i studenti,

Ako ste razmišljali o volontiranju, a ne znate od kuda početi, pozivamo vas da se uključite u jedna od projekata gdje je izražena potreba za volonterima, a nude zanimljivo iskustvo:

1. ‘Knjigom do krova: mreža knjižnica za osnaživanje beskućnika‘ – druženje i pomoć beskućnicima u prostoru Knjižnice grada Zagreba

Što se očekuje: četvrtkom ili petkom od 10 do 12 sati provesti vrijeme s beskućnicima koji koriste Internet u prostoru Knjižnica grada Zagreba. Pružiti im pomoć oko traženja informacija, napisati životopis ili samo popričati.

Više informacija na: http://beskucnik.kgz.hr/projekt/

 

 2. Uključivanje u rad Centra za edukaciju i savjetovanje “Sunce”

(http://www.ti-si-sunce.hr/)

 Sportska škola za djecu s teškoćama u razvoju (od 5 -14 godina) – „Moje pravo na igru i sport“ (Asistent u sportsko-rekreacijskim aktivnostima za dijete s teškoćama u razvoju)

  • Pomoć u učenju i instrukcije za osnovnu i srednju školu (za djecu s poremećajem u ponašanju i djecu s teškoćama u razvoju, djecu iz socijalno ugroženih obitelji i ostalu djecu)
  • Klub za roditelje i djecu od 0-6 godina (psiho-motorički razvoj djeteta do šeste godine i poticanje roditelja na igru i druženje s djecom u prirodi).
  • Praksa za humanistička zanimanja (psiholog, sociolog, soc. radnik i dr.)
  • Savjetovanje i psihoterapija za naše korisnike (posebice koji su upućeni preko Centra za socijalnu skrb, Školske medicine i drugih institucija, kao i osoba slabijeg imovinskog stanja)
  • Asistent voditeljima pojedinih projekata (“Poticajna obitelj”, “Nasilje nije ljubav”, “Moje pravo na igru i sport”, “Reci! Dijalog danas za bolje sutra”, “Pomoć u učenju” i druge.)
  • Administrator, web dizajner, vođenje medijske kampanje, vođenje socijalnih mreža i dr.

 

Zainteresirane molimo da se jave voditeljici Volonterske skupine HKS-a,

mag. Valentini Kanić, na e-mail: valentina.kanic@unicath.hr.

 

Isus ne traži da čuvamo njegovu milost „u sefu“, pod ključem, već želi da je koristimo za dobro drugih.“ – Papa Franjo

 

Hrvatsko katoličko sveučilište