Delegacija Katoličkog sveučilišta Péter Pázmány iz Budimpešte i vodstvo Hrvatskog katoličkog sveučilišta

U četvrtak, 5. prosinca 2013. godine Hrvatsko katoličko sveučilište posjetila je delegacija Filozofskog fakulteta Katoličkog sveučilišta Péter Pázmány iz Budimpešte koju su činili prof. dr. sc. Miklós Köszeghy, prodekan za međunarodnu suradnju, Zsolt Vágner s Odjela za arheologiju i prof. dr. sc. Ilona Kovács s Odjela za psihologiju. Hrvatsko katoličko sveučilište predstavljali su rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić, prorektor za nastavu prof. dr. sc. Gordan Črpić, prorektor za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Emilio Marin, prorektor za znanost prof. dr. sc. Hrvoje Štefančić, pročelnica Odjela za povijest doc. dr. sc. Ines Sabotič i pročelnica Odjela za psihologiju doc. dr. sc. Marija Šakić.

Tijekom sastanka predoženi su aspekti suradnje u vidu zajedničkih istraživačkih projekata, zajedničkih radionica u Zagrebu i Budimpešti te prva, konkretna, zajednička radionica koja bi se organizirala u proljeće 2014. godine pod nazivom Hrvatska i Mađarska između Istoka i Zapada-život na granici.

Zsolt Vágner upoznao je s Odjelom za arheologiju. S obzirom na duge povijesne veze Hrvatske i Mađarske,ustavnovljeno je da je potrebno ostvariti suradnju na planu arheologije.

Prof. dr.sc. Ilona Kovács  predstavila je Institut za psihologiju i njihova 3 odjela. Prof. dr.sc.  Kovács predložila je organiziranje zajedničke radionice u travnju ili svibnju iduće godine.

Prof. dr. sc. Miklós Köszeghy i prof. dr. sc. Emilio Marin izrazili su zadovoljstvo organizacijom sastanka u Zagreb i dogovorenom konkretnom suradnjom na projektima uz želju da u budućnosti, osim rada na zajedničkim istraživanjima, pokrenu i zajedničku nastavu.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište