Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u subotu 18. ožujka 2023. održat će se Dan otvorenih vrata. Odjel za povijest, Odjel za sociologiju, Odjel za psihologiju, Odjel za komunikologiju, Odjel za sestrinstvo i Medicinski fakultet priredili su zanimljiv i poučan program za sve posjetitelje, osobito za one koji su se odlučili ove godine upisati na naše Sveučilište. Iako svaki odjel i fakultet imaju svoju temu taj dan će svi posjetitelji moći vidjeti kakav je dan jedne #unicathne studentice i #unicathnog studenta! Naime, svi odjeli i fakultet pripremili su predavanje, seminar, grupni rad ili vježbe kako bi približili budućim studentima kako to izgleda studirati na našem Hrvatskom katoličkom sveučilištu. 

Program ćemo uskoro objaviti, a do tada pročitajte što su nam priredili naši odjeli! 

    

Odjel za povijest: Zagi u trapericama

Posjetiteljima će studenti Odjela za povijest Hrvatskog katoličkog sveučilišta na zanimljiv i poučan način predstaviti Zagreb 80-ih. Za tu prigodu organizirat ćemo izložbu plakata, priča i eksponata povezanih s tim povijesnim razdobljem u čijem će središtu biti Zagreb i njegova kulturna događanja, stil života, sport i drugo: Zagrebačke školske klupe, „Historigrafi i historiografija“, „Mi plešemo“, „Polet – poleti“ radionica novinskih vijesti, „Povijesni vremeplov“… Posjetitelji će sudjelovati u radionicama, kvizu te će moći osvojiti prigodne nagrade.

Odjel za komunikologiju: Iza coolisa

Središnji dio predstavljanja Odjela za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta zauzet će video snimanje i montaža u kojoj će sa studentima sudjelovati i posjetitelji: „Okušajte se u novinarskom zadatku – stanite pred kamere!“ i „Zavirite iza kulisa studija i saznajte male tajne video montaže“. U studiju nazvanom COOLISA snimat će se kratki intervjui i izjave posjetitelja. Za posjetitelje smo pripremili i radionice originalnosti i domišljatosti na nekoliko odvojenih lokacija na kojima će moći testirati svoje talente za kreativne industrije. Na videozidu će biti predstavljeni video radovi studenata Hrvatskog katoličkog sveučilišta koji će pokazati zašto studirati kao i što rade studenti kada ne studiraju. Posjetiteljima pripremamo i iznenađenja na kvizu na kojem će moći osvojiti atraktivne nagrade.

Odjel za sociologiju – Čitav svijet je pozornica, a na svijetu stalna samo mijena jest: zato mu trebaju #unicathni sociolozi!

#Unicathnaznanost bit će predstavljena kroz radionicu o diseminaciji rezultata istraživanja. Uz to Odjel za sociologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta pripremio je veći broj šarolikih tema koje su bliske mladim generacijama, atraktivne radionice i kviz o supkulturama, kao i radionicu o fenomenu trača pri čemu će studenti s posjetiteljima simulirati situacije u kojima nastaje trač, koje su njegovi uzroci i posljedice.

Odjel za psihologiju – Čudesan um

Posjetiteljima će studenti i nastavnici Odjela za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta približiti čudesan svijet uma, kroz demonstracije psiholoških efekata iz različitih područja kao što su percepcija, psihomotorika, donošenje odluka… Ako vas zanima možemo li vjerovati svojim osjetilima, što se događa kada se mozak pregrije, donosimo li odluke racionalno i odgovori na druga slična pitanja. S obzirom da je proljeće saznajte kako se osjećamo kad smo zaljubljeni!

Odjel za sestrinstvo: Prva linija zdravlja

Studenti Odjela za sestrinstvo Hrvatskog katoličkog sveučilišta posjetiteljima će predstaviti „Slagalicu ‘Moje tijelo’“ te osobito predškolcima i osnovnoškolcima približiti ljudsko tijelo. Simulacijom alkoholiziranog stanja uz korištenje naočala za akutno opito stanje posjetitelji će moći proći poligon i vidjeti koje su posljedice alkoholiziranog stanja. Posjetitelji će imati prigodu na lutkama za reanimaciju naučiti kako je važno izvođenje pravilne kardiopulmonalne reanimacije. Također, posjetitelji će naučiti zašto je važno i kako uspješno odražavati higijenu ruku. Na radionici „Svjetski dani zdravlja“ posjetitelji će naučiti više o obilježavanju raznih važnih datuma povezanih sa zdravljem.

Medicinski fakultet: MEDICATH – Istraži svoje tijelo na UNICATHan način!

Studenti Medicinskog fakulteta Hrvatskog katoličkog sveučilišta sa svojim nastavnicima pripremili su niz edukativnih radionica poput „Nauči i provjeri svoje znanje“, „Postani doktor na jedan dan“, „Moji organi“, „Zaviri u svoje tijelo“, „Povjeri svoje zdravlje“, „Što se događa s mojim tijekom kada vježbam?“ i „Imam li snažna pluća“. Posjetitelji će imati prigode tijekom edukativnih radionica, simulacija, igara i kvizova upoznati svoje tijelo uz upotrebu raznih pomagala i modela.

Hrvatsko katoličko sveučilište