Nanovic institut za Europske studije, koji djeluje unutar Sveučilišta Notre Dame (SAD), u suradnji s Katoličkim sveučilištem Pázmány Péter organizirao je u Esztergomu (Mađarska) od 6. do 8. lipnja 2013. godine susret članova asocijacije „Partnerstvo katoličkih sveučilišta“ (Catholic Universities Partnership).

Na susretu su sudjelovali:
Katoličko sveučilište Pázmány Péter, (Budimpešta, Mađarska),
Sveučilište Notre Dame, (SAD),
Katoličko sveučilište Ivan Pavao II, (Lublin, Poljska)
Ukrajinsko katoličko sveučilište (Lavov, Ukrajina),
Katoličko sveučilište iz Ružomberoka, (Slovačka),
Katoličko sveučilište Svetog Srca, (Milano, Italija) te
Hrvatsko katoličko sveučilište.

Susretu, u ime Hrvatskog katoličkog sveučilišta, prisustvovao je rektor HKS-a prof. dr. sc. Željko Tanjić koji je okupljenima predstavilo ustroj, razvoj i rad našeg Sveučilišta od posljednjeg susreta održanog prošle godine na Sveučilištu Notre Dame.

Na ovom susretu razgovaralo se o perspektivama i strategijama u znanosti i tehnologiji kroz prizmu VI. poglavlja enciklike Caritas in Veritate pape emeritusa Benedikta XVI. te o ulozi katoličkih sveučilišta u provođenju strategije odgoja za građanske vrijednosti. Na predavanjima i okruglim stolovima potaknuta su mnoga pitanja o ulozi katoličkih sveučilišta koja trebaju pripremiti svoje studente da budu odgovorni građani društva u kojem žive, uče i stvaraju.

Rektor Tanjić ostvario je također mnogobrojne susrete u kojima je razgovarao i o budućim zajedničkim projektima s pojedinim katoličkom sveučilištima. Sljedeći susret članica „Partnerstva katoličkih sveučilišta“ održat će se u kući sveučilišta Notre Dame u Rimu od 29. do 31. svibnja 2014. godine.

 

[cycle3]

 

Više informacija:
http://nanovic.nd.edu/assets/25789/cup_web.pdf 
http://nanovic.nd.edu/

 

Hrvatsko katoličko sveučilište