Studenti Odjela za Sestrinstvo Hrvatskog katoličkog sveučilišta u okviru projekta “Razvoj novog modela stjecanja kliničkih vještina provedbom stručne prakse na studiju sestrinstva” ukupne vrijednosti 3.387.404,22 kn koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, od 13. lipnja krenuli na stručnu praksu u Opću bolnicu u Karlovcu te u Opću bolnicu “Dr. Ivo Pedišić” u Sisku.
Polazak je bio u ranim jutarnjim satima s Autobusnog kolodvora u Zagrebu. Studente su ispratili Pročelnica odjela izv. prof. dr. sc. Marta Čivljak, i predavačica na Odjelu za sestrinstvo Vesna Mijoč, mag. med. techn.

Ovakvom organizacijom kliničke nastave, pilotiramo dva nova modela stručne prakse:
1) Model multicentrične medicinske edukacije (engl. distributed medical education – DME) – koji se zasniva na decentraliziranom modelu edukacije izvan isključivo tercijarnih zdravstvenih ustanova i daje bolji uvid u zdravstvene potrebe stanovništva

2) Model kontinuirane integrirane prakse (engl. longitudinal integrated clerkship – LIC) – tijekom kojeg će studenti biti u kontaktu s pacijentom kroz cijeli proces liječenja i rehabilitacije od prvog posjeta zdravstvenoj ustanovi pa nadalje.

Uvođenjem novih modela stručne prakse želimo povećati kompetencije studenata koje nije moguće ostvariti praksom koja se većinom odvija u zdravstvenim ustanovama tercijarne razine.

Našim studentima želimo blagoslovljen rad i da steknu puno znanja i vještina koje su im potrebne za profesionalni razvoj, ali i da ponesu lijepa sjećanja sa stručne prakse koja se po prvi puta organizira na ovaj način.