Stipendije

Što im znači stipendija?

Koliko im stipendije Stipendijskog fonda “Marko Franović” i Hrvatskog katoličkog sveučilišta znače za život, rad i daljnje studiranje, u nekoliko rečenica rekli su nam naši stipendisti za akademsku godinu 2018./2019.

Paula Zujić

Zahvalna sam zbog dobivene stipendije koja u životu studenta pravi veliku razliku i olakšava mu put koji je pred njim. Osim financijske dimenzije u koju ona unosi znatno olakšanje, stipendija je priznanje koje mi na simboličkoj razini znači puno jer je potvrda rada i truda te „vjetar u leđa“ za situacije i izazove s kojima ću se u narednim godinama suočiti. 

Anamaria Malešević

Lijepo je znati da se trud isplati, te da je on prepoznat i nagrađen. Stipendija nas i obavezuje na daljnje postizanje izvrsnih rezultata, ne samo tokom studija već i po njegovom završetku koji se meni osobno bliži.

Andrija Piskać

Ova stipendija ujedno služi i kao poticaj za daljnju izvrsnost i predanost svome studiju te sam iznimno počašćen dobitkom iste.

Jakov Blagojević
Iznimna mi je čast biti dobitnikom ove stipendije i nastojat ću je što kvalitenije iskoristiti kako bih svojim roditeljima olakšao moje studiranje i boravak u Zagrebu.
Josip Strčić
Ovakav poticaj dao je novi zanos u mom studiranju te ću tako dobivena sredstva razborito koristiti za dodatno ulaganje u svoje obrazovanje.
Kristijan Žibrat
Dobivanje stipendije Hrvatskog katoličkog sveučilišta potiče me da i dalje napredujem  u postizanju akademske izvrsnosti. Također, potiče me da se razvijam i napredujem kao član društva koji značajno doprinosi vlastitoj zajednici.
Lucija Cvitanović
Dobivanje stipendije Hrvatskog katoličkog sveučilišta mi jako puno znači jer mi na jedan način pokazujete da cijenite moj status vrhunske sportašice. Nadalje, jako sam Vam zahvalna jer vidim da ste voljni dati mi podršku kroz stipendiranje kako bih lakše obavljala svoje akademske i sportske obveze.
 
Lucija Dorotić
Ova stipendija za mene znači usmjerenost pažnje na studiranje, na trenutni primarni cilj u mom životu, stoga još jednom zahvaljujem.
 
Madlen Lipić
Stipendija mi pruža dodatnu motivaciju u učenju, pogotovo u ovo vrijeme kolokvija koje je u tijeku. Na osobnom nivou, stipendija mi je izuzetno podigla samopouzdanje
 
Marija Opačak
 
Veseli me biti dijelom ovog sveučilišta i znati da postoji netko tko cijeni trud i zalaganje studenata te primjećuje poteškoće koje ih mogu snaći. Nažalost danas nije dovoljno samo biti predan student koji ima želju za uspjehom kako bi završio studij, stoga vam od srca zahvaljujem na iskrenom razumjevanju i nesebičnoj potpori.
 
Marija Rusan

Sigurna sam da će mi ovo biti motivacija da i ove godine dam sve od sebe jer unatoč tome što ponekad nije lagano, vjerujem da se svaka žrtva i trud prije ili kasnije nagrade.

Marija Tomas

Drago mi je i naravno da će mi biti od velike pomoći svakog mjeseca za džeparac i moje druge potrebe. Još uvijek sam iznenađena te vam se puno zahvaljujem na danoj stipendiji!

Matea Jurić

Iako će mi pomoći da posljednju godinu studija završim s manje financijskih opterećenja, stipendija će mi ipak, u svojoj suštini, biti vjetar u leđa za daljnje napredovanje i djelovanje na ponos roditeljima i prijateljima, ali i samom Sveučilištu.

Mirela Lončar

Iskoristila bih ovu priliku da zahvalim Sveučilištu što su me odabrali u kategoriji za  izvrsnost, ali  i Vama gospodine Franoviću za vašu velikodušnost i nesebično pomaganje Sveučilištu koje u svakom trenutku brine za svoje studente te njihov trud, rad i akademsku izvrsnost nagrađuje.

Nikolina Čoko

Stipendija mi mnogo znači jer će mi omogućiti kvalitetniji nastavak studija i još jedan novi poticaj i novu motivaciju za daljnji rad i mnoga nova usavršavanja tijekom mojega studijskog putovanja.

 

 

 


Prethodne objave:

 • Objavljena konačna rang-listu studenata koji su ostvarili pravo na stipendije u ak. godini 2018./2019.

  U utorak 27. studenoga 2018. objavljena je konačna rang-listu studenata koji su ostvarili pravo na stipendije u ak. godini 2018./2019. Rang listu možete otvoriti na linku. 

  ... Više
 • Dodijeljene stipendije stipendijskog fonda “Marko Franović” i Hrvatskog katoličkog sveučilišta

  U srijedu 20. prosinca 2017. godine u Vijećnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta dodijeljeno je šesnaest stipendija studentima Hrvatskog katoličkog sveučilišta za akademsku godinu 2017./2018.  Stipendije je studentima predao rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić istaknuvši: Poštovani i dragi stipendisti, sve vas od srca pozdravljam i drago mi je da smo se danas okupili na maloj […]

  ... Više
 • Stipendisti za akademsku godinu 2016./2017.

  Koliko im stipendije Stipendijskog fonda “Marko Franović” i Hrvatskog katoličkog sveučilišta znače za život, rad i daljnje studiranje, u nekoliko rečenica rekli su nam naši stipendisti za akademsku godinu 2016./2017. Paula Zujić Dobitak stipendije djeluje na mene na način da želim svojim trudom i radom pokazati te dokazati da je ulaganje u mene bio isplativ […]

  ... Više
 • Dodijeljene stipendije stipendijskog fonda “Marko Franović” i Hrvatskog katoličkog sveučilišta

  U petak 28. travnja 2017. godine na Hrvatskom katoličkom sveučilišta dodijeljeno je petnaest stipendija studentima Hrvatskog katoličkog sveučilišta za akademsku godinu 2016./2017.  Stipendije je studentima predao rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić istaknuvši: Danas nije lako biti student, život je to pun zahtjeva i izazova pa i onih financijskih. Moram istaknuti i prisjetiti da […]

  ... Više
 • Dodjela stipendija Stipendijskog fonda “Marko Franović” i Hrvatskog katoličkog sveučilišta

  Dodjela stipendija Stipendijskog fonda “Marko Franović” i Hrvatskog katoličkog sveučilišta održat će se u petak 28. travnja 2017. u Vijećnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta s početkom u 9:30.   

  ... Više
 • Raspisan natječaj za petnaest stipendija za ak. g. 2016./2017.

    Tijekom svog boravka u Sydneyu 2015. rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić susreo se s vlasnikom poslovne grupacije Boka, australskim Hrvatom  g. Markom Franovićem, poznatim podupirateljem mnogih projekata važnih za hrvatsku zajednicu u Australiji. Tom prigodom gospodin Franović je izjavio da bi rado potpomogao stipendiranje naših studenata. Dana 16. veljače 2017. Hrvatsko katoličko sveučilište raspisalo je Natječaj […]

  ... Više
 • NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJA U AKADEMSKOJ GODINI 2016./2017.

    Na temelju članka 88. stavka 4. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (”Narodne novine”, broj 123/03, 198/03, 105/04, 174/04, 02/07, 46/07, 45/09, 63/11, 94/13, 139/13, 101/14, 60/15), čl. 72. i 138. Statuta Hrvatskog katoličkog sveučilišta – pročišćeni tekst, čl. 107. Pravilnika o studijima i studiranju, Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na […]

  ... Više

Stipendijski fond
"Marko Franović"

Marko Franović

Marko Franović

Kratka biografija

Marko Franović (Tivat, 1941.), hrvatski iseljenički građevinski poduzetnik, aktivist, nakladnik, podupiratelj domoljubnih i humanitarnih projekata i dobrotvor iz Sydneya, dobitnik državne nagrade u Australiji 2010. za multikulturalni marketing. Danas je Franovićeva Boka Group vodeći poduzetnik u Australiji, u upravljanju imovinom i ugradnji prozora, čiji promet iznosi nekoliko milijuna dolara godišnje. Nesebično je višemilijunskim donacijama u australskim dolarima pomagao Hrvatskoj koja je trpila u ratu, pomagao je u Australiji tamošnjim hrvatskim crkvama, domovima i klubovima (u australskim dolarima, naravno), jedan od donatora hrvatskog veleposlanstva u Canberri. Hrvatski su iseljenici u Sydneyu još 1994. Marka Franovića rekli da je "jedan od najplemenitijih hrvatskih dobrotvora na ovom kontinentu".