Stipendije

Što stipendije znače dobitnicima?

Koliko im stipendije Stipendijskog fonda “Marko Franović” i Hrvatskog katoličkog sveučilišta znače za život, rad i daljnje studiranje, u nekoliko rečenica rekli su nam naši stipendisti za akademsku godinu 2019./2020.

Dora Kalaus

Ova stipendija u meni budi nadu da će se unatoč nedaćama koje postoje u našoj zemlji, i u budućnosti cijeniti trud i rad te će na kraju dana oni biti i nagrađeni. Stoga,  Još Vam se jednom od srca zahvaljujem i nadam se da će ova stipendija biti poticaj kako meni, tako i drugima oko mene u ovoj našoj maloj sveučilišnoj zajednici na daljni trud i rad jer se pokazalo da se na Hrvatskom katoličkom sveučilištu trud i rad zaista cijeni.

Helena Grubačević

Sretna sam što sam upisala psihologiju na HKS-u te mislim da bolje nisam mogla izabrati. Fakultet je vrlo kvalitetno osmišljen te potiče izvrsnost kod studenata.  Zahvaljujem se na stipendiji koja će mi uvelike olakšati studiranje, ali isto tako će mi pomoći pri ostvarenju nekih mojih ciljeva te služiti kao poticaj za daljnji rad i trud.

Helena Vuković

Ova stipendija mi puno znači jer mi pokazuje da se naporan rad i trud isplati, ali da se i cijeni. Stipendija će mi pomoći u lakšem financiranju natjecanja, sportske opreme, prehrane i vitaminizacije koje su vrlo bitni za razvoj sportaša. Mentalna priprema mi je puno pomogla u sportskoj karijeri te sam vidljivo napredovala. Zbog promijena koje sam vidjela na sebi odlučila sam da i ja želim pomagati drugim sportašima u unaprjeđivanju njihovih karijera. Tako se i stvorila želja da upišem studij psihologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Jakov Blagojević
 
Dolazim iz Osijeka gdje sam maturirao u Isusovačkoj klasičnoj gimnaziji te trenutno živim u studentskome domu. Sredstva koja ste mi preko Hrvatskog katoličkog sveučilišta dodijelili uložit ću, osim u svoje svakodnevne potrebe obrazovanja, u različite vrste daljnjeg doškolovanja i širenja profesionalnih i intelektualnih vidika. Kao student sam aktivan u različitim organizacijama i projektnim suradnjama, od kojih bih osobito istaknuo svoje predsjedanje Klubom studenata povijesti Hrvatskog katoličkog sveučilišta „Homo volans“ u drugom mandatu.
 
Magdalena Bilkić
 
Još s 10 godina željela sam biti sportska novinarka, a studiji na HKS-u samo je to i potvrdio. Drago mi je i zahvalna sam jer ste i Vi postali dio mog života na putu do uspjeha. Ovo je prva godina da primam stipendiju i sigurna sam da će ona uvelike olakšati moje daljnje studiranje. Ova stipendija za mene predstavlja puno više od financijske pomoći. Ona je i meni, kao i mojim kolegama, potvrda i priznanje našem trudu i zalaganju te velika motivacija da hrabro koračamo prema našim ciljevima.
 
Lara Fiolić
 
Dobivena stipendija znači mi mnogo. Prvenstveno je ona pokazatelj svog rada i truda koji je uložen u stjecanje znanja svih proteklih godina. Uz vlastito zadovoljstvo, ona je jedna od najvećih nagrada koja je uslijedila iz entuzijazma koji gajim prema učenju i području koje studiram. Zahvalna sam što imam priliku dobiti ovakvo priznanje.
 
Larissa Kalaus
 
Dobivanje stipendije predstavlja potvrdu mog rada tijekom studija psihologije i istovremeno aktivnog bavljenja rukometom u rukometnom klubu Lokomotiva, ali i hrvatskoj seniorskoj rukometnoj reprezentaciji.  Studij na HKS-u me naučio koliko se naporan rad i trud isplati, koliko je važno tražiti pomoć kad ti je potrebna, te koliko je dobar osjećaj davati drugima u situacijama kad možeš. Još jednom, hvala Vam od srca na dodijeljenoj stipendiji!
 
Lucija Dorotić
 
Smatram svoj studij jako važnim i trudim se upiti što više znanja u svome obrazovanju. Jako me zanima medijska pismenost i nadam se da ću po završetku studija raditi u tim vodama. Kako bih to ostvarila uvelike mi pomaže stipendija koju mi dodjeljuje Hrvatsko katoličko sveučilište, jer mi omogućava bezbrižno usmjerenje na učenje i stjecanje stručne prakse.
 
Madlen Lipić
 
Sada na 3. godini sa sigurnošću mogu reći kako znam da sam na dobrom putu i kako je upravo ovo pravo sveučilište i pravi smjer za mene. Vjerujem da svi studenti HKS-a mogu osjetiti zajedništvo i povezanost. To je ono što nas ističe od svih visokoobrazovnih institucija u Republici Hrvatskoj, a i šire. U ovom ubrzanom svijetu lijepo je na trenutak vidjeti i osjetiti se cijenjenim. Upravo mi je to pružila ova stipendija. Drago mi je da svojim trudom i zalaganjem mogu pomoću u razvoju i promociji Sveučilišta
 
Magdalena Magdić
 
Poštovani gospodine Franoviću, hvala Vam što niste zaboravili na svoju Domovinu. Hvala Vam što ulažete u mlade ljude kojima pomažete tijekom njihova studija kako bi se što kvalitetnije mogli posvetiti usvajanju novih znanja kojima će kasnije nastojati mijenjati naše društvo i izgrađivati ga u svjetlu dobra, istine i naše vjere. Želim Vam svako dobro u Vašem daljnjem životu i radu!
 
Matea Valešić

Neizmjerna mi je čast biti dijelom ovog programa stipendiranja studenata jer osim nagrade za dosadašnji trud, imam još veći motiv za učenje i ostvarenje izvrsnoga uspjeha koji je prepoznat na Sveučilištu. Ovim Vam putem želim zahvaliti jer razumijete potrebe studenata i želite prepoznati njihov trud te ih za njega nagraditi. Ovo za mene ne predstavlja samo financijsko rasterećenje koje mi u prvom rede neizmjerno znači, već i veliku nagradu i pohvalu za moj rad! Hvala Vam!

Nikolina Peršić

Želja mi je završiti studij i ostvariti uspješnu karijeru, a uz stipendiju to će mi biti olakšano jer se neću fokusirati toliko na pronalazak studentskih poslova kako bi pokrila troškove studiranja i time ću imati više vremena za sam studij. Smatram ovu stipendiju daljnjim motivacijskim faktorom za rad i trud u životu i da se sva ulaganja u sebe isplate.

Terezija Buljan

Kao studentica psihologije, aktivan sam član studentskog pjevačkog zbora i član kluba psihologije Hexis te nastojim biti uključena u rad sveučilišta, posebice odjela psihologije, kroz radionice, izlaganja i volontiranja na događajima koja organizira sveučilište. Budući da sam upisala ovaj studij prvenstveno sa željom pomaganja drugima, nastojim znanja i vještine stečene na fakultetu primijeniti i izvan njega. Želim zahvaliti svome sveučilištu i gospodinu Franoviću što su prepoznali moj rad i dali mu ne samo potvrdu, nego i  podršku kroz ovu stipendiju za izvrsnost.

Veronika Novosealac

Neizmjerno mi je drago te sam počašćena i zahvalna što ću, zahvaljujući Vašoj velikodušnosti, u akademskoj godini 2019./2020. biti sveučilišna stipendistica Vašega fonda. Hvala Vam što mislite na nas mlade te što nesebično ulažete u naše obrazovanje i budućnost.

Vinko Živić 

Još jednom bih Vam zahvalio na stipendiji. Ona će nesumnjivo pomoći mojim roditeljima i meni u nastavku mojeg studiranja, pogotovo radi toga što živim odvojeno od njih. Dio nje ću nastojati iskoristiti za neko putovanje do mjesta koje bi želio posjetiti.

 

Andrija Piskać

Psihologiju sam upisao jer me jako počela zanimati u srednjoj školi, kada sam i došao u doticaj s prvim knjigama iz tog područja.Vaša stipendija znači mi mnogo jer mi ona pomaže u ostvarenju moga cilja te je vrlo lijep osjećaj kada znate da netko vrednuje vaš trud i vaše zalaganje tijekom studiranja.

 

 

 


Prethodne objave:

 • Dodijeljene stipendije stipendijskog fonda “Marko Franović” i Hrvatskog katoličkog sveučilišta

  U četvrtak 5. prosinca 2019. godine u Vijećnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta dodijeljeno je šesnaest stipendija studentima Hrvatskog katoličkog sveučilišta za akademsku godinu 2019./2020. 

  ... Više
 • Što im znači stipendija?

  Koliko im stipendije Stipendijskog fonda “Marko Franović” i Hrvatskog katoličkog sveučilišta znače za život, rad i daljnje studiranje, u nekoliko rečenica rekli su nam naši stipendisti za akademsku godinu 2018./2019. Paula Zujić Zahvalna sam zbog dobivene stipendije koja u životu studenta pravi veliku razliku i olakšava mu put koji je pred njim. Osim financijske dimenzije […]

  ... Više
 • Objavljena konačna rang-listu studenata koji su ostvarili pravo na stipendije u ak. godini 2018./2019.

  U utorak 27. studenoga 2018. objavljena je konačna rang-listu studenata koji su ostvarili pravo na stipendije u ak. godini 2018./2019. Rang listu možete otvoriti na linku. 

  ... Više
 • Dodijeljene stipendije stipendijskog fonda “Marko Franović” i Hrvatskog katoličkog sveučilišta

  U srijedu 20. prosinca 2017. godine u Vijećnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta dodijeljeno je šesnaest stipendija studentima Hrvatskog katoličkog sveučilišta za akademsku godinu 2017./2018.  Stipendije je studentima predao rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić istaknuvši: Poštovani i dragi stipendisti, sve vas od srca pozdravljam i drago mi je da smo se danas okupili na maloj […]

  ... Više
 • Stipendisti za akademsku godinu 2016./2017.

  Koliko im stipendije Stipendijskog fonda “Marko Franović” i Hrvatskog katoličkog sveučilišta znače za život, rad i daljnje studiranje, u nekoliko rečenica rekli su nam naši stipendisti za akademsku godinu 2016./2017. Paula Zujić Dobitak stipendije djeluje na mene na način da želim svojim trudom i radom pokazati te dokazati da je ulaganje u mene bio isplativ […]

  ... Više
 • Dodijeljene stipendije stipendijskog fonda “Marko Franović” i Hrvatskog katoličkog sveučilišta

  U petak 28. travnja 2017. godine na Hrvatskom katoličkom sveučilišta dodijeljeno je petnaest stipendija studentima Hrvatskog katoličkog sveučilišta za akademsku godinu 2016./2017.  Stipendije je studentima predao rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić istaknuvši: Danas nije lako biti student, život je to pun zahtjeva i izazova pa i onih financijskih. Moram istaknuti i prisjetiti da […]

  ... Više
 • Dodjela stipendija Stipendijskog fonda “Marko Franović” i Hrvatskog katoličkog sveučilišta

  Dodjela stipendija Stipendijskog fonda “Marko Franović” i Hrvatskog katoličkog sveučilišta održat će se u petak 28. travnja 2017. u Vijećnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta s početkom u 9:30.   

  ... Više
 • Raspisan natječaj za petnaest stipendija za ak. g. 2016./2017.

    Tijekom svog boravka u Sydneyu 2015. rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić susreo se s vlasnikom poslovne grupacije Boka, australskim Hrvatom  g. Markom Franovićem, poznatim podupirateljem mnogih projekata važnih za hrvatsku zajednicu u Australiji. Tom prigodom gospodin Franović je izjavio da bi rado potpomogao stipendiranje naših studenata. Dana 16. veljače 2017. Hrvatsko katoličko sveučilište raspisalo je Natječaj […]

  ... Više
 • NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJA U AKADEMSKOJ GODINI 2016./2017.

    Na temelju članka 88. stavka 4. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (”Narodne novine”, broj 123/03, 198/03, 105/04, 174/04, 02/07, 46/07, 45/09, 63/11, 94/13, 139/13, 101/14, 60/15), čl. 72. i 138. Statuta Hrvatskog katoličkog sveučilišta – pročišćeni tekst, čl. 107. Pravilnika o studijima i studiranju, Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na […]

  ... Više

Stipendijski fond
"Marko Franović"

Marko Franović

Marko Franović

Kratka biografija

Marko Franović (Tivat, 1941.), hrvatski iseljenički građevinski poduzetnik, aktivist, nakladnik, podupiratelj domoljubnih i humanitarnih projekata i dobrotvor iz Sydneya, dobitnik državne nagrade u Australiji 2010. za multikulturalni marketing. Danas je Franovićeva Boka Group vodeći poduzetnik u Australiji, u upravljanju imovinom i ugradnji prozora, čiji promet iznosi nekoliko milijuna dolara godišnje. Nesebično je višemilijunskim donacijama u australskim dolarima pomagao Hrvatskoj koja je trpila u ratu, pomagao je u Australiji tamošnjim hrvatskim crkvama, domovima i klubovima (u australskim dolarima, naravno), jedan od donatora hrvatskog veleposlanstva u Canberri. Hrvatski su iseljenici u Sydneyu još 1994. Marka Franovića rekli da je "jedan od najplemenitijih hrvatskih dobrotvora na ovom kontinentu".