Bozidarevic_izrezana

Institut za etnologiju i folkloristiku, Kulturni centar sv. Martin – Hrvatska, Hrvatsko katoličko sveučilište imaju čast pozvati Vas na međunarodni skup „Putovima europske nematerijalne baštine u 21. stoljeću: sveti Martin, simbol dijeljenja“.

Skup će se održati u petak, 4. listopada 2013. na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, Ilica 242 u Zagrebu s početkom u 9 sati, a u subotu, 5. listopada 2013. u Dugom Selu na imanju Bunčić s početkom u 11 sati.

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u petak, 4. listopada 2013. u 9 sati, dvorana 302,  organiziran je znanstveni skup s interdisciplinarnim pristupom. Izlaganja na skupu žele ponuditi novo tumačenje specifičnosti i raznolikosti nematerijalne martinske baštine u Hrvatskoj i Europi kroz perspektivu različitih znanstvenih disciplina poput  etnologije, etnomuzikologije, povijesti, filozofije, teologije, filologije, sociologije, ekologije, povijesti umjetnosti itd., čiji će sudionici svojim promišljanjima vječnih tema zajedništva i dijeljenja individualno doprinijeti očuvanju zajedničkih dobara u 21. stoljeću.

U 17 sati predstavit će se martinska mjesta u Hrvatskoj koja imaju europsko obilježje Stopu svetog Martina i izložba dječjih radova učenika Osnovne škole Stenjevec iz Zagreba u dvorani 331 na HKS-u.

Osim znanstvenog skupa na HKS-u posjetitelji će moći razgledati i umjetničku izložbu slika s tematikom sv. Martina koje priprema  Pučko otvoreno učilište iz Dugog Sela, a izložba se može razgledati na HKS-u na prvom katu ispred Vijećnice. 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište