Nakon što su Hrvatske rukometne reprezentativke upisale treću pobjedu na Europskom prvenstvu u Danskoj i izborile prolaz u drugi krug natjecanja, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić i sveučilišna zajednica čestitali su hrvatskim reprezentativkama i studenticama druge godine diplomskog studija Psihologija Dori i Larissi Kalaus na izvanrednom uspjehu.

Rektor Tanjić u svojoj osobnoj čestitci je napisao: Poštovane Larissa i Dora, u ime cijele naše sveučilišne zajednice i u svoje osobno ime čestitam vam od srca na sjajnom uspjehu koje ste postigle zajedno s hrvatskim rukometnim reprezentativkama na Europskom rukometnom prvenstvom za žene u Danskoj. Oduševljeni smo Vašim rezultatom, srčanom igrom i timskim duhom. Želimo Vam puno Božjeg blagoslova i uspjeha u daljnjem natjecanju.

U svojoj čestitci Rektor je čestitao i ostalim igračicama,  izborniku Nenadu Šoštariću i stručnom timu, poželjevši im puno uspjeha i Božjeg blagoslova u daljnjem natjecanju.

Naše studentice Dora i Larissa zahvalile su HKS-u što je uz njih video porukom:

Da Hrvatsko katoličko sveučilište brine o svojim vrhunskim sportašima, dokaz su i stipendije koje se dodjeljuju svake godine. Prošle akademske godine 2019./2020. dobitnice su bile blizanke Kalaus.

U svojoj zahvali Sveučilištu Dora Kalaus je napisala:
Ova stipendija za mene znači mnogo, a posebice mi je draga jer služi kao priznanje za moj naporan rad redovne studentice psihologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu i seniorske reprezentativke Republike Hrvatske te igračice jednog od najtrofejnijih klubova naše države, Rukometnog kluba Lokomotiva. Stipendija Hrvatskog katoličkog sveučilišta pruža mi određenu neovisnost i otvorila je mogućnost ne samo meni, već i mojim roditeljima. Naposljetku, ova stipendija u meni budi nadu da će se, unatoč nedaćama koje postoje u našoj zemlji, i u budućnosti cijeniti trud i rad te će na kraju dana oni biti i nagrađeni. Stoga, još jednom od srca zahvaljujem i nadam se da će ova stipendija biti poticaj, kako meni tako i drugima oko mene, u ovoj našoj maloj sveučilišnoj zajednici na daljnji trud i rad jer se pokazalo da se na Hrvatskom katoličkom sveučilištu trud i rad zaista cij
eni. 

 Njezina sestra Larissa u svojoj zahvali Sveučilištu za dodijeljenu stipendiju je istaknula:
Dobivanje stipendije predstavlja potvrdu mog rada tijekom studija psihologije i istovremeno aktivnog bavljenja rukometom u rukometnom klubu Lokomotiva, ali i hrvatskoj seniorskoj rukometnoj reprezentaciji. Stipendija predstavlja poticaj za daljnji rad i ulaganje truda u ispunjavanju vlastitih snova, koji podrazumijevaju odlazak na Olimpijske igre, kao i rad u struci gdje ću, nadam se, moći pomagati drugim ljudima. Studij na HKS-u me naučio koliko se naporan rad i trud isplati, koliko je važno tražiti pomoć kad ti je potrebna te koliko je dobar osjećaj davati drugima u situacijama kad možeš.

Hrvatsko katoličko sveučilište