Odlukom Agencije za mobilnost i programe EU kao predstavnica Hrvatskog katoličkog sveučilišta, Aleksandra Gečević, mag. soc. et. mag. educ. soc. je od 23. do 26. listopada 2023. sudjelovala u međunarodnom seminaru u sklopu Erasmus+ programa u Rumunjskoj.

Međunarodni seminar Quality and inclusion in the new Blended Intensive Programmes for Higher education institutions održao se u Temišvaru u Rumunjskoj, te je okupio oko 50 sudionika visokoškolskih institucija koji se bave internacionalizacijom iz Rumunjske, Srbije i Hrvatske. Cilj seminara bio je informirati sudionike o načinima planiranja i organiziranja Blended Intensive Program-a (BIP), pomoći im da pronađu inspiraciju u postignutim rezultatima i dobrim praksama drugih visokih učilišta te stvaranje novih partnerstava. Hrvatsko katoličko sveučilište do sada je sudjelovalo kao partner u provedbi četiri (4) BIP programa. S obzirom na povećanje interesa studenata i osoblja za sudjelovanje na ovom tipu razmjene u sklopu Erasmus+ programa vjerujemo kako će Hrvatsko katoličko Sveučilište u skorom vremenu biti organizator i domaćin BIP programa.

Pozivamo sve zainteresirane za sudjelovanje ili organizaciju BIP programa da se obrate na mail adresu erasmus@unicath.hr.

****
Hrvatsko katoličko sveučilište