Hrvatsko katoličko sveučilište bilo je partner Blended Intensive Programa „Neoliberalism, spirituality, and personal development“, koji se u virtualnoj i fizičkoj komponenti odvijao od 22. do 31. svibnja 2024. godine. Glavni organizator programa bio je Faculty of European Studies s Babeș-Bolyai University u rumunjskome gradu Cluj-Napoca. Organizaciju je vodila dr. sc. Mihaela Bogdan iz Ureda za međunarodnu suradnju. Sveučilište Babeș-Bolyai ima najstariju akademsku tradiciju u Rumunjskoj (osnovano još 1581.) te predstavlja najveću akademsku zajednicu u zemlji (s više od 45 000 studenata i članova osoblja, u 15 gradova i 11 županija). U proteklih nekoliko godina zauzima prvo mjesto u zemlji, a nalazi se među 5 % svjetskih sveučilišta.

Uz studente i profesore iz drugih zemalja Europske unije (Italije, Njemačke, Poljske, Mađarske, Bugarske…) u BIP programu sudjelovali su studenti sveučilišnog prijediplomskog studija sociologije Dora Reštigorac i Viktor Ravenšćak te studentica sveučilišnog diplomskoga studija sestrinstva, Ivona Škrinjar. U ime Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta suorganizaciju su vodile doc. dr. sc. Miriam Mary Brgles sa Sveučilišnog odjela za sociologiju i Aleksandra Gečević, mag. educ. soc.,, Voditeljica odjela za projekte mobilnosti.

U programu mobilnosti je sudjelovala i doc. dr. sc. Petra Palić, docentica sa Sveučilišnog odjela za sociologiju. Predavači su bili dr. sc. Ciprian Bogdan s Faculty of European Studies, dr. sc. Sorin Gog s Faculty of Sociology and Social Work, a plenarni je predavač bio izv. prof. dr. sc. Mikolaj Rakusa-Suszczewski (Centre for Europe, University of Warsaw). Također, unutar programa, predstavljanje projekta EthniCity: Culturefy People, Celebrate Culture održala je njegova inicijatorica, Anda Culisir. Domaćini su organizirali i bogat društveni program: vođenu turu gradom, posjet Botaničkome vrtu i Muzeju ljekarništva, sudjelovanje u programima EthniCity te izlet u rudnik soli Salina Turda.

****
Hrvatsko katoličko sveučilište