wise wise1

Radni sastanak Erasmus Plus projekta Welfare for Improved Social dimension of Education (WISE) održao se na Hrvatskom katoličkom sveučilištu 16. i 17. travnja 2015. godine.

WISE

Kao partner na tom projektu, Hrvatsko katoličko sveučilište je ugostilo osam predstavnika drugih partnerskih ustanova (Zaklada EduCatt Katoličkog sveučilišta Svetog Srca iz Milana u Italiji, Katoličko sveučilište Ivana Pavla II iz Lublina u Poljskoj, Sveučilište ABO Akademi iz Turkua u Finskoj, talijanska zaklada CRUI i talijanska Zaklada ENDISU). Radni sastanak otvorio je prorektor za znanost izv. prof. dr. sc. Hrvoje Štefančić, a na sastanku su u ime HKS-a sudjelovali koordinator projekta doc. dr.sc.  Dario Sambunjak te članovi projektnog tima Valentina Kanić, Damir Miloš i Darko Štaudinger.

Svrha projekta, koji je započeo krajem prošle godine, jest istražiti potrebe studenata i procijeniti usluge koje im se pružaju u različitim stadijima studiranja. Projekt ima stručnu, ali i znanstvenu komponentu, a posebno je važan za Hrvatsko katoličko sveučilište jer je riječ o prvom međunarodnom projektu koji se financira iz sredstava Europske unije.

Svi studenti HKS-a, kao i drugih partnerskih ustanova na projektu, imali su u ožujku priliku ispuniti anketu te ocijeniti važnost i kvalitetu usluga koje im se pružaju u okviru njihova studiranja. Naše sveučilište prikupilo je 357 ispunjenih upitnika, a preliminarni rezultati prikazani su tijekom radnoga sastanka na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Sudionici sastanka raspravljali su o daljnjim koracima provedbe projekta, uključujući detaljnjiju obradu podataka i pisanje izvješća.

Gosti iz inozemstva izrazili su veliko zadovoljstvo dobrodošlicom i uvjetima koje im je Hrvatsko katoličko sveučilište pružilo tijekom radnoga sastanka, a voditelj konzorcija – predstavnik Zaklade EduCatt – posebno je pohvalio dosadašnji doprinos našeg Sveučilišta u provedbi ovoga projekta.

 

 

****
Hrvatsko katoličko sveučilište