Potpora HKS-u

Našim studentima želimo omogućiti što bolji standard za njihovo studiranje. Zato su nam  potrebne donacije i sponzorstva za opremanje postojećih, ali i novih prostora Hrvatskog katoličkog sveučilišta te za stipendiranje naših profesora i studenata. U budućnosti planiramo sagraditi studentski dom, veću i bolje opremljenu Sveučilišnu knjižnicu, sportsku dvoranu i Sveučilišnu crkvu.

Ukoliko želite materijalno poduprijeti naše Sveučilište, svoje donacije možete uplatiti na naš račun u banci:

PRIVREDNA BANKA ZAGREB  d.d..
Račkog 4, 10 000 ZAGREB

SWIFT: PBZGHR2X;
IBAN:HR1123400091110353987

Zahvaljujemo!

 


 

Vrijedna donacija obitelji Cviić

Obitelj Krste Cviića, hrvatskog političkog analitičara i stručnjaka za jugoistočnu Europu te britanskog novinara i publiciste,  darovala je njegovih 1014 knjiga i publikacija Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Knjige pokrivaju područje povijesti, političkih znanosti i ekonomije. Nakon katalogizacije uskoro će se naći na policama naše Sveučilišne knjižnice. Zahvaljujemo obitelji Cviić na potpori izgradnji fonda naše knjižnice.

Nekoliko riječi o Krsti Cviiću. Rođen 3. listopada 1930. u Adžamovcima blizu Slavonskog Broda, odrastao je i školovao se u Zagrebu, gdje je diplomirao germanistiku. Od 1954. živi u Londonu. Prvih pet godina radio je kao novinar i urednik u Svjetskoj službi BBC-a i za to vrijeme diplomirao međunarodne odnose na London School of Economics and Political Science.

Nakon tri godine studija u Oxfordu vratio se na BBC kao zamjenik ravnatelja Europske službe na engleskom jeziku. Najveći dio karijere od 1969. do 1990. proveo je u tjedniku The Economist kao uvodničar i dopisnik za srednju i istočnu Europu. Više od deset godina bio je znanstveni suradnik u Kraljevskom institutu za međunarodne poslove (Chatam House) i ujedno glavni urednik njihova uglednog mjesečnika The World Today.

Od 1999. do 2007. bio je angažiran kao politički savjetnik Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Od 1990. javljao se u raznim medijima u Hrvatskoj, a 1997. bio je glavni urednik kratkotrajnog Tjednika. Napisao je knjige Remaking the Balkans (Prepravljanje Balkana) koja je objavljena u dva izdanja 1991. i 1995. Na hrvatskom su mu objavljene knjiga političkih kozerija Pogled izvana (Znanje, 1994) i zajedno s Peterom Sanfeyem Jugoistoična Europa – od konflikata do suradnje (EPH LIBER, 2008). Krsto Cviić umro je 11. prosinca 2010. godine.

Hrvatsko katoličko sveučilište