Dani Erasmusa su godišnja proslava programa Erasmus+, najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu, a ove je godine u znaku dvostrukog jubileja, 35. rođendana Erasmusa i Europske godine mladih. Tijekom tih dana bivši i sadašnji korisnici programa Erasmus+ održavaju razna događanja kako bi predstavili svoja iskustva i rezultate projekata ili pak proveli dio projektnih aktivnosti. 

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu Dani Erasmusa obilježeni su 13. listopada 2022. Na događanju uz prorektore prof. dr. sc. Roka Mišetića, prof. dr. sc. Hrvoja Štefančića i prof. dr. sc. Roberta Antolovića, te pročelnike izv. prof. dr. sc. Marija Keve i izv. prof. dr. sc. Marija Bare događanju su prisustvovali brojni studenti, nastavnici i djelatnici u administraciji Sveučilišta. 

Izv. prof. dr. sc. Luka Šešo, sveučilišni ECTS koordinator, predstavio je okupljenima Erasmus+ program i dobrobiti koje on donosi svima koji mogu u programu sudjelovati te ih potaknuo da u nadolazećem razdoblju izaberu program kao opciju za studij ili stručnu praksu. O svom iskustvu studiranja na Hrvatskom katoličkom sveučilištu govorila je Csenge Polgár, studentica s Katoličkog sveučilišita Pázmány Péter iz Budimpešte, te Lea Žic, studentica 3.godina preddiplomskog studija s Odjela za komunikologiju koja je bila na razmjeni na Katoličkom sveučilištu Svetog Ivana Pavla II. u Lublinu u Poljskoj. 

****