Doc. dr. sc. Sandra Nakić Radoš svoj je ured 006 u prizemlju našeg Sveučilišta nakratko zamijenila za ured u Londonu. Kroz Erasmus+ program za mobilnost zaposlenika u svrhu osposobljavanja, ovaj tjedan provodi na City, University of London, School of Health Sciences gdje boravi u Centre for Maternal and Child Health Research. 

Na londonskom sveučilištu docentica Nakić Radoš održala  je u okviru istraživačkih seminara predavanje za zaposlenike i doktorande na temu Perinatal mental health in Croatia: Research and Practices.  Imala je i projektni sastanak s profesoricom Susanom Ayers, koja je ustanovila Centar, i Rebeccom Webb, koje su ujedno i suradnice na projektu koji financira HKS, a vodi doc. dr. sc. Sandra Nakić Radoš. 

“S obzirom da se City, University of London nalazi usred Cityija, financijskog središta Londona, na sveučilištu se zaista osjeća korporativna atmosfera od ureda za istraživače koji su otvorenog tipa do svega onoga što grad poput Londona pruža, poput povezivanja s drugim istaživačima. Ono što sigurno donosim u Zagreb je odlično iskustvo i puno ideja, posebno za osnivanje sličnog istaživačkog centra posvećenog mentalnom zdravlju roditelja tijekom trudnoće i nakon porođaja. Veličinom se za sada ne možemo mjeriti, ali ono što znam jest da smo vještinama, znanjem i entuzijazmom zasigurno jednako sposobni!”- istaknula je docentica Nakić Radoš. 

****
Hrvatsko katoličko sveučilište