U sklopu Erasmus+ programa od 12. do 16. lipnja 2023. Aleksandra Gečević, voditeljica Odjela za primjenu ECTS bodova i priznavanje inozemnih visokoškolskih kvalifikacija i razdoblja studija, Edita Kitner, stručna suradnica u Odjelu za administrativno-tehničku potporu izvođenja studija i Stanka Oršolić, stručna savjetnica u Odjelu za projekte Službe za strateško planiranje, razvoj i projekte sudjelovale su u međunarodnom programu „Oblikovanje budućnosti katoličkih sveučilišta: novi pristupi i izazovi,“ u organizaciji Katoličkog sveučilišta Pázmány Péter, Fakulteta informacijskih tehnologija i bionike (Pázmány ITK).

U programu su sudjelovali i djelatnici Katoličkog sveučilišta u Portugalu, Katoličkog sveučilišta Ivana Pavla II. u Lublinu i Katoličkog sveučilišta u Ukrajini.

Stručni sadržaj tjedna bio je fokusiran na dvije glavne teme: odnos katoličkog poslanja i izvrsnosti katoličkih sveučilišta te razumijevanje tzv. generacije Z (oni rođeni od 1996. do 2009.), koja je od posebne važnosti za sveučilišta . Dva dana otvorenih vrata bila su posvećena ovim temama, uz sudjelovanje govornika i gostiju s raznih fakulteta Sveučilišta Pázmány.

****
Hrvatsko katoličko sveučilište