Hrvatsko katoličko sveučilište je u četvrtak 10. siječnja 2019. posjetio prof. dr. sc. Grégory Woimbée, prorektor za istraživanje, međunarodne odnose i crkveno obrazovanje Katoličkog sveučilišta u Toulouseu u Francuskoj. Prof. dr. sc. Woimbée također je i redoviti profesor na Teološkom fakultetu Katoličkog sveučilišta u Touluseu te svećenik biskupije Perpignan-Elne.

Prof. dr. sc. Woimbée sastao se s prof. dr. sc. Željkom Tanjićem, rektorom Hrvatskog katoličkog sveučilišta te prorektorom za organizaciju i poslovanje prof. dr. sc. Gordanom Črpićem, prorektoricom za nastavu izv. prof. dr. sc. Ines Sabotič, prorektorom za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Emilijom Marinom i prorektorom za znanost prof. dr. sc. Hrvojem Štefančićem, pročelnicima svih odjela Hrvatskog katoličkog sveučilišta te sa sveučilišnim Erasmus koordinatorom.

Uprava Hrvatskog katoličkog sveučilišta upoznala je prof. dr. sc. Woimbéea s dosadašnjim razvojem Sveučilišta te s budućim planovima razvoja i rasta, a on je upoznao svoje domaćine s razvojem Katoličkog sveučilišta u Toulouseu koje korijene vuče još od 1229. godine i srednjovjekovnog Sveučilišta u Toulouseu, a noviju povijest gradi od 1877. godine. Fakultet teologije, filozofije, prava, kanonskog prava i drugi fakulteti sastavni su dijelovi Sveučilišta u Tolouseu. 

Glavna tema dolaska prof. dr. sc. Woimbéea bila je ostvarivanje konkretne suradnje između Katoličkog sveučilišta u Toulouseu i Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Obje institucije članice su kako Europske, tako i Međunarodne federacije katoličkih sveučilišta, a prof. dr. sc. Tanjić i prof. dr. sc. Woimbée članovi su administrativnog vijeća Svjetske federacije katoličkih sveučilišta kao predstavnici Europske federacije katoličkih sveučilišta.

 

 

 

 

****
Hrvatsko katoličko sveučilište