Radni sastanak Erasmus Plus projekta Welfare for Improved Social dimension of Education

wise wise1

Radni sastanak Erasmus Plus projekta Welfare for Improved Social dimension of Education (WISE) održao se na Hrvatskom katoličkom sveučilištu 16. i 17. travnja 2015. godine.

WISE

Kao partner na tom projektu, Hrvatsko katoličko sveučilište je ugostilo osam predstavnika drugih partnerskih ustanova (Zaklada EduCatt Katoličkog sveučilišta Svetog Srca iz Milana u Italiji, Katoličko sveučilište Ivana Pavla II iz Lublina u Poljskoj, Sveučilište ABO Akademi iz Turkua u Finskoj, talijanska zaklada CRUI i talijanska Zaklada ENDISU). Radni sastanak otvorio je prorektor za znanost izv. prof. dr. sc. Hrvoje Štefančić, a na sastanku su u ime HKS-a sudjelovali koordinator projekta doc. dr.sc.  Dario Sambunjak te članovi projektnog tima Valentina Kanić, Damir Miloš i Darko Štaudinger.

Svrha projekta, koji je započeo krajem prošle godine, jest istražiti potrebe studenata i procijeniti usluge koje im se pružaju u različitim stadijima studiranja. Projekt ima stručnu, ali i znanstvenu komponentu, a posebno je važan za Hrvatsko katoličko sveučilište jer je riječ o prvom međunarodnom projektu koji se financira iz sredstava Europske unije.

Svi studenti HKS-a, kao i drugih partnerskih ustanova na projektu, imali su u ožujku priliku ispuniti anketu te ocijeniti važnost i kvalitetu usluga koje im se pružaju u okviru njihova studiranja. Naše sveučilište prikupilo je 357 ispunjenih upitnika, a preliminarni rezultati prikazani su tijekom radnoga sastanka na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Sudionici sastanka raspravljali su o daljnjim koracima provedbe projekta, uključujući detaljnjiju obradu podataka i pisanje izvješća.

Gosti iz inozemstva izrazili su veliko zadovoljstvo dobrodošlicom i uvjetima koje im je Hrvatsko katoličko sveučilište pružilo tijekom radnoga sastanka, a voditelj konzorcija – predstavnik Zaklade EduCatt – posebno je pohvalio dosadašnji doprinos našeg Sveučilišta u provedbi ovoga projekta.