Sveučilište u zajednici

Te Deum za Benin

Benin djeca


Na misi zahvalnici za akademsku godinu 2012./2013. studenti u petak, 5. srpnja 2013.,  profesori i djelatnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta skupili su svojim  dobrovoljnim prilozima  3.330 kuna za sirotište u Beninu. Pri kraju misnog slavlja obratio im se župni vikar župe sv. Marka Križevčanina Odilon Gbènoukpo Singbo koji im je predstavio projekt izgradnje sirotišta u njegovom rodnom Beninu, pozvao vodstvo i studente HKS-a na financijsku i drugu pomoć za obrazovanje stanovnika te zapadnoafričke države te im zahvalio na skupljenim prilozima. 

 Studenti HKS-a za nezbrinutu djecu na Vrhovcu

U ponedjeljak, 26.11.2012., studenti HKS-a posjetili su dječji dom za nezbrinutu djecu na Vrhovcu koji vode sestre karmelićanke. Tom su prilikom zajedno s predstavnicima Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta, Šumarskog fakulteta i Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predstavnicima doma uručili novčana sredstava što su ih prikupili tijekom ovogodišnje Humanitarne brucošijade.
Događaj je uveličan zajedničkim Euharistijskim slavljem i susretom na kojem su sudjelovala djeca – korisnici doma, studenti i osoblje Doma.

 


 

Studenti HKS-a za Caritas Zagrebačke nadbiskupije

Studenti Hrvatskog katoličkog Sveučilišta 28. lipnja 2012. izvršili su donaciju Caritasu Zagrebačke nadbiskupije. Kroz humanitarnu akciju koja je započeta tijekom korizme studenti su za potrebe Caritasove Sigurne kuće – za žrtve obiteljskog nasilja – prikupili ukupno 2300,00 Kn. Kroz razgovor sa socijalnom radnicom Kuće odlučeno je da će se prikupljenim novčanim sredstvima kupiti novi televizor.

Televizor je Sigurnoj kući, u ime studenata donirala inicijatorica humanitarne akcije – Zrinka Brkić, studentica druge godina na studijskom odjelu povijesti Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

 

Predstavnici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, HKS-a i organizatorica humanitarne akcije Zrinka Brkić