Riječ rektora

Dobrodošli na mrežne stranice Hrvatskog katoličkog sveučilišta!

Srdačno Vas pozdravljam u ime naše akademske zajednice i zahvaljujem vam što ste posjetili mrežne stranice našeg mladog Sveučilišta.

Zamisao je da mrežne stranice Hrvatskog katoličkog sveučilišta bude informativni centar našim sadašnjim studentima, ali i našim budućim studentima kao i svim zainteresiranima koji žele pratiti rad našeg Sveučilišta.

Pregledavajući naše stranice možete saznati o ustroju našeg Sveučilišta, o aktivnostima i projektima naših studenata, o studijima i kolegijima koje studiraju naši studenti. Na stranicama je moguće pronaći i najave događanja na Sveučilištu, obavijesti za medije, informacije o otvorenim radnim mjestima kao i kontakte našeg osoblja i nastavnika koji vam stoje na raspolaganju za sva pitanja u svezi Sveučilišta i studiranja na njemu.

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu nastava se izvodi na sveučilišnom prijediplomskom studiju Povijest, Psihologija, Sociologija, Komunikologija i Sestrinstvo kao i na sveučilišnom diplomskom studiju Povijest, Psihologija, Sociologija, Komunikologija i Sestrinstvo te na sveučilišnom integriranom prijediplomskom i diplomskom studij Medicina. Od 2018. Sveučilište izvodi doktorske studije Povijest i Sociologija:: vrijednosti, identitet i društvene promjene u hrvatskome društvu. Našim dosadašnjim studentima kao i našim studentima prve godine želim najtopliju dobrodošlicu.

Izvrsnost se manifestira kroz naše studijske programe, odnos prema studentima, posvješćivanje primljenog znanja i njegove primjenjivosti u svakodnevnom životu.

U središte rada Hrvatskog katoličkog sveučilišta stavili smo naše studente i njihovo znanje, ali i odgojnu i duhovnu dimenziju koja je potrebna  za njihovu svakodnevicu i za njihov budući život. Našim studentima želimo prenijeti poruku  da je učenje i znanost bitna, ali da je sveučilište i prostor promišljanja, traženje puta razvoja cjelokupne osobe.

U kontekstu hrvatskog obrazovnog sustava i društva općenito naš je cilj ponuditi studentima izvrsnost. Izvrsnost se manifestira kroz naše studijske programe, odnos prema studentima, posvješćivanje primljenog znanja i njegove primjenjivosti u svakodnevnom životu. U tom procesu osobitu pozornost polažemo na objedinjavanje odgojne i obrazovne dimenzije. Naši nastavnici rade u relativno malim grupama, poznaju svoje studente poimence i otvoreni su za suradnju koja često nadilazi samo obrazovnu razinu.

Radujmo se zajedno rastu našeg Sveučilišta, novim programima, projektima i aktivnostima! Pratite naš rast, pitajte nas, otvoreni smo za vaše prijedloge i sugestije.

Želja nam je da do odgojne i obrazovne izvrsnosti dođemo zajedno.

Srdačno,

prof. dr. sc. Željko Tanjić
Rektor

Hrvatsko katoličko sveučilište