Integracijsko-edukacijski program – IEP

Integracijsko-edukacijski program (dalje u tekstu: IEP) prvi je cjeloviti integracijski program u Republici Hrvatskoj koji objedinjuje znanja iz hrvatskoga jezika te hrvatske kulture i povijesti. Izvođenje Programa započelo je 7. veljače 2023. godine na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Program su kreirali te u njegovom provođenju sudjeluju nastavnici i stručnjaci s Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Danas u IEP mogu biti uključene sve zainteresirane osobe iz Ukrajine koje žive u Republici Hrvatskoj. U budućnosti se planira da IEP bude otvoren za sve zainteresirane strance koji se nalaze u Hrvatskoj te na dinamičan i interdisciplinaran način žele učiti o Republici Hrvatskoj.

Važnost i potencijal ovog programa za hrvatsko društvo prepoznala je i njemačka zaklada Renovabis e.V., solidarna inicijativa njemačkih katolika s ljudima Centralne i Istočne Europe, financijskom podrškom u trenutačnome projektu „Integration of Ukrainian refugees in Croatia“ na period u trajanju tri godine, kao i Hrvatsko katoličko sveučilište sa svojim doprinosom u provedbi projekta.

NOVOSTI

Svečana dodjela potvrda polaznicima IEP-a

U utorak 3. listopada 2023. u 18. sati u dvorani “Blaženi Alojzije kard. Stepinac” na Hrvatskom katoličkom sveučilištu održat će se svečana dodjela potvrda o sudjelovanju polaznicima prve generacije Integracijsko-edukacijskog programa. Tom prigodom će biti predstavljeni i polaznici druge generacije. 

Više >

Posjet rektora i prorektora Hrvatskog katoličkog sveučilišta Ukrajinskom katoličkom sveučilištu

 „Gdje je velika patnja, velika je i nada“ – rekao je rektor Tanjić u susretu sa studentima Ukrajinskog katoličkog sveučilišta u Lvovu.

Više >

Počeo integracijsko-edukacijski program za 40 polaznika iz Ukrajine

U utorak 7. veljače 2023. na Hrvatskom katoličkom sveučilištu održano je otvorenje Integracijsko-edukacijskog programa te je tako svečano započela nastava za 40 polaznika iz Ukrajine koji će u narednim mjesecima stjecati znanja iz područja hrvatskog jezika, povijesti i kulture. Uvodnu riječ uputio je rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić. U...

Više >

Sporazum o suradnji Hrvatskog katoličkog sveučilišta s Ukrajinskom zajednicom Grada Zagreba

U četvrtak, 22. prosinca u Vijećnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta potpisan je sporazum o suradnji s Ukrajinskom zajednicom Grada Zagreba.

Više >

Ukrajina – jučer, danas, sutra

U prepunoj dvorani “Bl. Alojzija kard. Stepinca” u suorganizaciji Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Veleposlanstva Ukrajine u Republici Hrvatskoj u utorak 12. travnja 2022. održan je okrugli stol „Ukrajina – jučer, danas, sutra“.

Više >

KONTAKT
PROGRAM

Program – hrvatska verzija
Program – English version

Sponzori:

Suradnička organizacija:
Hrvatsko katoličko sveučilište