Prošlog tjedna voditeljica projekta izv. prof. dr. sc. Marina Merkaš i suradnica na projektu doc. dr. sc. Marina Kotrla Topić odazvale su se pozivima za javno predstavljanje rada našeg projekta u emisijama HRT-a i radija Makarska rivijera.

Voditeljica projekta izv. prof. dr. sc. Marina Merkaš predstavila je naš projekt u emisiji HRT-a „Dijagnoza“, voditeljice Sanje Kocijančić Petričević, a tema emisije bila je „Mladi u doba ‘krize na krizu’“. Voditeljica projekta navela je kako se na projektu bavimo istraživanjem motivacije, navika i okolnosti korištenja digitalne tehnologije kod djece, ali i njihovih roditelja kao i obitelji, kakve učinke korištenje ima na njihov razvoj, dobrobit i kvalitetu života, te kako ometanje tehnologijom djeluje na dječji razvoj. Uz to, istaknula je provedbu dosadašnjih istraživanja provedenih unutar projekta (online istraživanje s djecom od 4 do 13 godina i njihovim roditeljima, intervjui i fokus grupe s djecom od 4 do 14 godina te dnevnička studija s djecom od 4 do 14 godina) i navela kako nalazi istraživanja potvrđuju svjetske trendove o korištenju uređaja digitalne tehnologije među djecom, posebno one o prekomjernom dnevnom korištenju uređaja, kao i o negativnim učincima korištenja tehnologije na raspoloženje i kvalitetu života. Cijela emisija dostupna je na zahtjev putem platforme HRTi.

Suradnica na projektu doc. dr. sc. Marina Kotrla Topić gostovala je na radiju Makarska rivijera u emisiji voditeljice Marele Čović te je ondje predstavila naš dnevnik medija. U gostovanju je govorila o rezultatima dobivenima iz dječjih dnevnika medija, reakcijama djece i roditelja na ispunjavanje te o javnoj dostupnosti dnevnika medija na našim web stranicama (https://www.unicath.hr/preuzmite-moj-dnevnik-koristenja-medija).