Nakon dulje (radne) stanke, u srijedu 8. 3. 2023. održan je PhD.meetup s kojim je i službeno započela nova sezona redovitih PhD.meetup druženja. Dr. sc. Karla Žagi prezentirala je okupljenima na čemu se radilo posljednjih nekoliko mjeseci te što je sve u planu u novoj sezoni druženja. Prošli su kroz teme koje ih očekuju kroz naredne mjeseca, a prema svemu sudeći, svaka je jednako zanimljiva, važna i korisna za mlade znanstvenike. Sudionici PhD.meetupa upoznati su s velikom novošću o tome da je spreman službeni logotip PhD.meetup. Uz to, pripremljene su potvrdnice o održanim predavanjima na PhD.meetup susretima za sve predavače i one će se nadalje redovito izdavati.

Ono što bismo još istaknuli je veliki projekt na kojem su PhD.meetupovci marljivo radili u tajnosti zadnjih nekoliko mjeseci. Radi se o PhD.meetup PODCASTU čija je urednica Matea Vidulić, mag. comm. Tako su sudionici imali prilike prvi čuti taktove prve snimljene epizode koja će uskoro ugledati svjetlo dana, no za to ćemo se morati još malo strpjeti, a o svim novostima će nas pravodobno obavijestiti. 

Susret je obilježilo i gostovanje Roser Palau Costafreda, doktorandice koja je u posjeti izv. prof. dr. sc. Sandri Nakić Radoš, s kojom surađuje na jednom COST projektu. Roser je ukratko opisalo čime se bavi u svojem doktoratu te podijelila svoje iskustvo primjene znanosti u praksi.

Kako bi obilježili ovako velike uspjehe za njihov mali projekt, kako oni sami kažu, svi sudionici dobili su rokovnik s novim logotipom PhD.meetupa.

S obzirom na sve navedeno, čini se da dobrih tema, veselih susreta i značajnih noviteta neće nedostajati u novoj sezoni PhD.meetupa, a mi s nestrpljenjem čekamo o svemu redovito izvještavati.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište