Cjeloživotno učenje

Upisana dvanaesta generacija polaznika na Programu za stjecanje pedagoških kompetencija

U subotu 12. listopada 2019. upisana je dvanaesta generacija Programa za stjecanje kompetencija na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Polaznike je u ime Hrvatskog katoličkog sveučilišta pozdravio voditelj Programa doc. dr. sc. Krunoslav Matešić. Docent Matešić, pozdravljajući polaznike, upoznao ih je s poviješću Hrvatskog katoličkog sveučilišta, predstavio im je Program i ishode učenja kao i nastavnike koji sudjeluju na izvođenju Programa, zahvalivši im što su izabrali Hrvatsko katoličko sveučilište između niza programa koji se izvode u Hrvatskoj na drugim sveučilištima.

Polaznike je u ime Hrvatskog katoličkog sveučilišta pozdravio voditelj Programa doc. dr. sc. Krunoslav Matešić. Docent Matešić, pozdravljajući polaznike, upoznao ih je s poviješću Hrvatskog katoličkog sveučilišta, predstavio im je Program i ishode učenja kao i nastavnike koji sudjeluju na izvođenju Programa, zahvalivši im što su izabrali Hrvatsko katoličko sveučilište između niza programa koji se izvode u Hrvatskoj na drugim sveučilištima.

„Kompetencije koje ćete steći ovim Programom nužne su za kvalitetno obavljanje poziva nastavnika. U sljedećih godinu dana vašeg obrazovanja, redovnih dolazaka na predavanja, ispunjavanja vaših obveza na našem Sveučilištu dobit ćete najrecentnija saznanja iz područja pedagogije, psihologije, didaktike i metodike, kao i iz niza izbornih predmete koji će vas usmjeriti u vašim područjima. Zajedno ćemo učiti i zajedno ćemo u budućnosti poučavati. Ulaskom u našu akademsku zajednicu pridružujete se stotinama nastavnika koji su polazili ovaj Program i svojim poučavanjem doprinose boljitku obrazovnog sustava u našoj Domovini.“ – rekao je docent Matešić polaznicima.

Polaznicima programa pridružile su se i podršku dale Ana Haramina, asistentica s Odjela za psihologiju, i stručna suradnica u Službi za studentska pitanja Zrinka Serdarušić, prof.

Završetkom Programa za stjecanje kompetencija nastavnika polaznici stječu 60 ETCS bodova, kvalifikacije i kompetencije za rad u odgojno-obrazovnim ustanovama.

Našim polaznicima želimo dobrodošlicu u našu akademsku zajednicu!


Prethodne objave:

 • NATJEČAJ

  HRVATSKO KATOLIČKO SVEUČILIŠTE  raspisuje NATJEČAJ za upis polaznika u Program za stjecanje kompetencija nastavnika Hrvatsko katoličko sveučilište na osnovu čl. 76 a. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju i Odluke Senata Sveučilišta izvodi Program za stjecanje kompetencija nastavnika  (pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičko obrazovanje). Program je namijenjen polaznicima koji su stekli određenu kvalifikaciju završavanjem 6. ili 7. obrazovne […]

  ... Više
 • Upisi u novi ciklus Programa za stjecanje kompetencija nastavnika

  U subotu 16. ožujka 2019. godine započeo je novi ciklus Programa za stjecanje kompetencija nastavnika. Polaznike jedanaeste generacije Programa pozdravila je u ime Hrvatskog katoličkog sveučilišta Ana Ogrin, prof.,  voditeljica Odjela za preddiplomski i diplomski studij i polaznike cjeloživotnog obrazovanja i članica Povjerenstva Programa za stjecanje kompetencija nastavnika. Gospođa Ogrin polaznicima je predstavila Program, ishode učenja, nastavnike […]

  ... Više
 • Raspisan natječaj za upis polaznika u Program za stjecanje kompetencija nastavnika

  Hrvatsko katoličko sveučilište raspisuje natječaj za upis polaznika u Program za stjecanje kompetencija nastavnika. Rok za podnošenje prijava je 22. veljače 2019. godine.

  ... Više
 • Program cjeloživotnog obrazovanja:”Sveučilišni program o shizofrenijama i poremećajima iz spektra shizofrenija”.

  Hrvatsko katoličko sveučilište u suradnji s Klinikom za psihijatriju KBC-a Sestre milosrdnice i Hrvatskim društvom za shizofreniju i poremećaja iz spektra shizofrenija Hrvatskog liječničkog zbora organizira Program cjeloživotnog obrazovanja pod nazivom “Sveučilišni program o shizofrenijama i poremećajima iz spektra shizofrenija”. Hrvatska liječnička komora ocijenila je program kao Poslijediplomski tečaj I. kategorije. Program se održava u […]

  ... Više

Arhiva

Novosti i obavijesti

Najave događanja