Aktivnosti profesora

Terenska nastava studenata HKS-a u zagrebačkoj katedrali i susret s kardinalom Bozanićem

Dana 4. prosinca 2019., u sklopu predmeta „Srednjovjekovna Crkva“ na diplomskom studiju povijesti, modul Stari i srednji vijek, održana je terenska nastava u zagrebačkoj katedrali u organizaciji dr. sc. Tomislava Matića, nastavnika na rečenom predmetu, u suradnji s Uredom za kulturna dobra Zagrebačke nadbiskupije. Studenti Hrvatskog katoličkog sveučilišta obišli su Muzej bl. Alojzija Stepinca, katedralu, sakristiju, kapelu Sv. Stjepana i dijelove zgrade Nadbiskupskog duhovnog stola pod vodstvom prof. Tomislava Plukavca. Tijekom posjeta, sa studentima i nastavnikom susreo se i pozdravio ih nj. e. kardinal Josip Bozanić, veliki kancelar Hrvatskog katoličkog sveučilišta, izrazivši im dobrodošlicu i poželjevši im uspjeh u njihovim studijskim aktivnostima.

 

 

 


Prethodne objave:

 • Gostujuće predavanje o slavonskome dijalektu red. prof. dr. sc. Ljiljane Kolenić

  Dana 2. 12. 2019. godine u sklopu predmeta „Jezik i društvo“ doc. dr. sc. Filipa Galovića gostovala je red. prof. dr. sc. Ljiljana Kolenić s Filozofskoga fakulteta u Osijeku, ugledna jezikoslovka koja je dala znatan prinos hrvatskomu jezikoslovlju, osobito dijalektologiji i govorima slavonskoga dijalekta. Profesorica je studente sociologije, nakon što su pogledali isječak jednoga dramskoga […]

  ... Više
 • Studenti komunikologije u posjeti Degordianu

  Studenti druge godine preddiplomskog studija komunikologije danas su posjetili grupaciju Degordian u pratnji asistenta Kristijana Sedaka. Posjet je organiziran u sklopu kolegija Tehnike odnosa s javnošću.

  ... Više
 • Misa zornica na HKS-u

  „Ako dakle Isusa priznajemo svojim kraljem i gospodarom, onda neka se to prije svega i nada sve odrazi u praktičnom životu.
  Priznajmo ga ne samo onda, kad nas drugi ljube, nego i onda, kad nas drugi mrze.“

  ... Više
 • Pučka kuhinja na Svetom Duhu

  U petak, 8. studenog 2019. na kolegiju “Središnje teološke teme” u sklopu obrade teme “Papa Franjo” sudjelovali su gosti predavači: fra Vladimir Vidović, voditelj pučke kuhinje te svećenik u Župi sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu, i gospodin Marijan, jedan od brojnih korisnika te iste pučke kuhinje.

  ... Više

Arhiva

Novosti i obavijesti

Najave događanja