Rektor Tanjić i dr. sc. Horvat s maldima

 

Rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić zahvalio je župljanima Župe naše Gospe Kraljice Hrvata iz Toronta, kao i upravitelju župe dr. sc. vlč. Mladenu Horvatu, na donaciji od 45.690 kanadskih dolara, koja je prikupljana tijekom 2018. godine. 

 U gotovo pet godina Župa naše Gospe Kraljice Hrvata donirala je Hrvatskom katoličkom sveučilištu iznos od 153.057,27 kanadskih dolara. Na temelju ugovora između Torontske nadbiskupije i Sveučilišta koji je potpisan u srpnju 2017. godine i kojim je definirana namjena sredstava, novac je u razdoblju od 2014. do 2018. godine uložen u organizaciju i realizaciju različitih projekata, kao što je pet foto-natječaja čiji su sudionici bili studenti HKS-a. Ipak, najveći dio sredstava namijenjen je za opremanje radijskoga i televizijskog studija za Odjel za komunikologiju koje je u tijeku. 

Župljani su već nekoliko puta velikodušno ugostili svećenike s našega Sveučilišta – ponajprije doc. dr. sc. Krunoslava Novaka s Odjela za komunikologiju koji je s dr. sc. Mladenom Horvatom najzaslužniji za ostvarenje ove suradnje, sveučilišnoga kapelana vlč. Odilona Singboa, pročelnika Odjela za komunikologiju izv. prof. dr. sc. Jerka Valkovića te rektora Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željka Tanjića – koji su tom prigodom sudjelovali u raznim događanjima i predvodili euharistijska slavlja, a tijekom susreta sa župljanima predstavljali plan i napredak razvoja našeg Sveučilišta.

 „Podrška dr. sc. vlč. Mladena Horvata i njegovih župljana Župe naše Gospe Kraljice Hrvata iz Toronta u Kanadi od neprocjenjive je vrijednosti i važnosti za naše Sveučilište. Radujemo se ovoj suradnji i nadamo se da ispunjavamo očekivanja Župljana koji su s nama u svojim molitvama, ali koji financijski podržavaju naše Sveučilište. Svakog četvrtka na svetoj misi spominjemo se naših dobročinitelja i preporučamo ih našem nebeskom zaštitniku blaženom Alojziju Stepincu.“- istaknuo je rektor Tanjić.