U utorak 21. studenoga 2017. godine s početkom u 9 sati u Muzeju Mimara u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, održat će se interdisciplinarni znanstveno – stručni skup: “Međukulturalni i međureligijski dijalog: pozitivno iskustvo Hrvatske u europskom kontekstu”. Skup organizira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO u suorganizaciji s Katoličko bogoslovnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskim katoličkim sveučilištem i Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti 

Na prvoj sesiji skupa pod nazivom “Važnost međukulturalnog i međureligijskog dijaloga u globaliziranom svijetu” govorit će Tomislav Kovač, pročelnik Katedre fundamentalne teologije KBF-a Sveučilišta u Zagrebu, akademik Ivan SupičićŽeljko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Siniša Šešum, voditelj Ureda za UNESCO u Bosni i Hercegovini.

O sociološkim i pravnim izazovima multikulturalnosti na drugoj sesiji govorit će Roger Koussetogue Kouse, prodekan Fakulteta prava, ekonomskih i društvenih znanosti te voditelj Katedre za UNESCO na Katoličkom sveučilištu u Lyonu. Pratit će ga Gordan Črpić, prorektor za organizaciju i poslovanje Hrvatskog katoličkog sveučilišta i profesor Vedran Đulabić s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i tajnik Evanđeoske pentekostne crkve u Hrvatskoj.

Na trećoj sesiji “Suživot, dijalog i suradnja u hrvatskom društvu” sudjelovat će Veljko Kajtazi, zastupnik za nacionalne manjine u Hrvatskom saboru, Dan Đaković iz Ureda gradonačelnika Grada Zagreba, Šime Jerčić, ravnatelj Ureda komisije za odnose s vjerskim zajednicama Vlade Republike Hrvatske, Željko Mraz, predsjednik Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj, Jasminka Domaš, glasnogovornica i članica Vijeća Židovske vjerske zajednice Bet Israel u Hrvatskoj, Aziz Hasanović, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj i zagrebački muftija, Daniela Draštata, urednica i voditeljica Multinacionalnog magazina Prizma na HRT-u, Dalibor Matić, voditelj Službe za planiranje razvoja, razvojne suradnje i humanitarne pomoći pri Ministarstvu vanjskih i europskih poslova te Tvrtko Barun, voditelj Isusovačke službe za izbjeglice.

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište