Nakon uspješno provedenih radionica i edukacija studentskih timova, završnica studentskog poduzetničkog inkubatora UniFour održala se na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u ponedjeljak, 13. veljače 2023. godine s početkom u 12 sati u dvorani Blaženog Alojzija Stepinca na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Program UniFour interdisciplinarnog je karaktera – timovi se sastoje od studenata s različitih studijskih programa: sestrinstvo, psihologija, komunikologija i medicina. Studentima je predstavljen društveno relevantan izazov ageing, odnosno problem položaja starijih osoba u društvu, u kontekstu kojeg je bilo potrebno osmisliti inovativno rješenje. Program UniFour otvorio je studentima nove horizonte u kontekstu razvoja poduzetničkih osobina i vještina te poduzetničkog načina razmišljanja. Stoga su studenti obogatili vlastito iskustvo znanjem izvan njihovog primarnog studijskog usmjerenja. Tijekom programa, provedene su dvije radionice; radionica Imerzija i radionica Ideacija. Prva radionica Imerzija sastojala se od jednodnevne panel rasprave sa sektorskim stručnjacima, a cilj radionice bio je pružiti studentima uvid u položaj starijih osoba u društvu te izazvati empatiju za svakodnevne izazove s kojima se starije osobe susreću. Druga radionica Ideacija, održana je u formi interaktivne radionice temeljene na design thinking metodologiji. Kako bi studenti uspješno razvili inovativno rješenje za postavljeni izazov, timovima su dodijeljeni sektorski stručnjaci (mentori). Tijekom održavanja edukacija iz područja inovacija u digitalnom zdravstvu te rada studenata s dodijeljenim sektorskim stručnjacima, timovima je pružena podrška i mentoriranje potrebno za pripremu pitch prezentacije na Demo danu.

U sklopu Demo dana tri timovi studenata prezentirati su stručnom žiriju poduzetničke ideje, s naglaskom zašto je upravo njihova ideja najbolja.

Prvi tim „Sovice“ sastojao se od pet studenata s odjela za psihologiju, odjela za sestrinstvo i s Medicinskog fakulteta Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Prvi tim je predstavio temu „Starije Osobe Vole Aplikacije“.

Drugi tim „Donavis“ U kojem su sudjelovali studenti Odjela za psihologiju, Odjela za komunikologiju i Odjela za sestrinstvo predstavili su temu „Mentorsy“.

Treći tim sastojao se od šest studenata s Odjela za psihologiju, Odjela za komunikologiju i Odjela za sestrinstvo. Treći tim je stručnom žiriju predstavio temu Old & Gold.

Nakon stručne evaluacije inovativnih rješenja, uslijedi je svečana dodjela nagrada najbolje timu.

Stručni žiri koji su tvorili stručnjak za poduzetništvo usmjeren na pružanje poduzetničke podrške startupima – Marko Mimica; doktorica znanosti i asistentica na Odjelu za psihologiju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu – Marijana Matijaš; znanstveni savjetnik u području računarstva i doktor računske znanosti – Martin Žagar te specijalist urologije i predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera – Vladimir Mozetič, donio je odluku da je tim „Sovice“ predstavio najbolju ideju i zasluženo dobio prvu nagradu. Sljedeće najbolje ocijenjen tim je tim Donavis, dok je treće mjesto osvojio tim Old & Gold.