U srijedu, 6. lipnja 2020. godine sveučilišni nastavnici su se oprostili od 23 studentice diplomskog sveučilišnog studija Sociologija.

Pročelnik Odjela za sociologiju izv. prof. dr. sc. Roko Mišetić je zahvalio na poklonjenom povjerenju i pet zajedničkih godina, istaknuvši da bi bio vrlo sretan da se neke od njih odluče da doktorski studij sociologije na našem Sveučilištu te da svakako ostanu u Hrvatskoj jer su nam potrebni istraživači društva u kojem živimo. 

Studentice su priredile zabavan 15-minutni video, a potom su podijelile diplome sveučilišnim nastavnicima. Vrlo emotivno su se oprostile i od svoje voditeljice godišta dr. sc. Petre Palić kojoj su one bile prva generacija na Sveučilištu. Doktorica Palić ih je pozvala da uvijek ostanu tako bliske kakve su bile tijekom studija, izrazivši nadu da će neke od studentica poželjeti i nastaviti studij na doktorskom studiju. 

 

Susret je završio govorom prof. dr. sc. Željka Tanjića, rektora Hrvatskog katoličkog sveučilišta, koji je, između ostalog rekao, da su naše studentice korak pred diplomom najbolja legitimacija našeg studija sociologije. “Uz sve što vam život nosi nemojte zaboraviti da je Hrvasko katoličko sveučilište zauvijek vaše sveučilište. Vjerujem da bi bilo sjajno susresti se ponovno za pet godina u našoj dvorani “Blaženi Alojzije kard. Stepinac”  i vidjeti što ste postigle. Neka vas sve prati zagovor zaštitnika Odjela za sociologiju svetog pape Ivana Pavla II. koji je 1978. poručio glasno: Ne bojte se! Otvorite vrata Kristu!  Neka vas to hrabri na vašem putu.”

Susret je završio zajedničkim fotografiranjem i druženjem.