U utorak, 8. lipnja 2021. održao se u dvorani “Blaženi Alojzije kard. Stepinac” završni susret izvanrednih studenata diplomskog sveučilišnog studija Sestrinstvo. Susretu je prisustvovao rektor Hrvatskog katoličko sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić, pročelnica Odjela za sestrinstvo izv. prof. dr. sc. Marta Čivljak i nastavnici s Odjela za sestrinstvo.  

Na početku susreta studenticama i studentima obratio se rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić. Rektor Tanjić je istaknuo primjer izvanrednih studenata kao primjer cijeloj našoj akademskoj zajednici. “Nije lako uskladiti posao, obitelj i djecu, redovno pohađanje nastave i izvršavanje studentskih obveza. To je moguće samo ako imate jasan cilj, predanost i dobru organizaciju. Sam vaš posao to traži od vas i vi to uspješno primjenjujete i u životu izvan vaše ustanove u kojoj radite. Pravi ste primjer svima nama i hvala vam na tome.” – rekao je rektor u svom govoru. Rektor je zahvalio studentima što su se odlučili za studij na našem Sveučilištu uz nadu da će neki od njih nastaviti studij i na doktorskoj razini kad to bude moguće. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Budući da ova grupa studenata brojčano velika, a i da je velik broj studenata bio na svojim radnim mjestima, predstavnica studenata Jelena Bilić obratila se okupljenima prezentacijom u kojoj su se predstavili svi studenti i napisali nekoliko lijepih rečenica o studiju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu ili su upotrijebili neki od poučnih, lijepih citata koji su ih pratili na njihovom studentskom putu. Okupljeni studenti i nastavnici nagradili su svakog od studenata pljeskom.

 

 

Nakon prezentacije u svom emotivnom govoru studenticama i studentima obratila se pročelnica Odjela za sestrinstvo izv. prof. dr. sc. Marta Čivljak koja je istaknula kako je ona i nastavnici kao i Uprava Sveučilišta svjesna koliko je teško u ovim oklnostima studirati kao izvanredan student, zahvalila im je na predanom radu u njihovim ustanovama i savjesnom izvršavanju svih studentskih obveza. Kao i rektor Tanjić pročelnica je istaknula njihov angažman tijekom panademije u bolnicama i u zdravstvenim ustanovama i odala im priznanje te istaknula da su izvanredni studenti primjer cijeloj akademskoj zajednici. 

 

Studentice i studenti uručili su u ime generacije poklone izv. prof. dr. sc. Marti Čivljak, rektoru Tanjiću, prof. dr. sc. Liviji Puljak i doc. dr. sc. Meliti Uremović. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Susret je završio zajedničkom fotografijom na Kampusu s novim majicama  iz naše “unicath.na” ili “unicath.an” kampanje koje će, nadamo se, rado nositi jer su doista unicath.ne studentice i unicath.ni studenti.