Klub studenata sestrinstva Hrvatskog katoličkog sveučilišta „Nutrix“ završio je svoju humanitarnu akciju povodom Svjetskog dana bolesnika. Humanitarna akcija trajala je od petka, 4. veljače 2022. do četvrtka, 10. veljače 2022. na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Dobrovoljni prilozi su upakirani i podijeljeni korisnicima Samostana Misionarki ljubavi – sestre Majke Terezije na sam Svjetski dan bolesnika, u petak, 11. veljače 2022.

Majka Terezija osnovala je 1950. godine u indijskome gradu Calcutti red „Misionarke ljubavi“ i time zadužila Crkvu brigom za zaboravljene, otpisane, one koje nitko ne želi. „Bio sam gladan, i dali ste mi jesti, bio sam beskućnik, i primili ste me, i bio sam bolestan i došli ste me posjetiti“, riječi su iz Matejeva evanđelja kojima se svakodnevno vode sestre Majke Terezije iz Samostana Misionarki ljubavi u Zagrebu, brinući se tako za siromašne, bolesne, odbačene, marginalizirane.

Obilježavanje Svjetskog dana bolesnika završilo je svetim misnim slavljem u Sveučilišnoj kapeli koje je predvodio doc. dr. sc. fra Draženko Tomić, duhovnik Podružnice Hrvatskog katoličkog liječničkog društva „Branimir Richter“ u Zagrebu u koncelebraciji s rektorom Hrvatskog katoličkog sveučilišta, prof. dr. sc. Željkom Tanjićem, pročelnikom Odjela za komunikologiju, prof. dr. sc. Jerkom Valkovićem i sveučilišnim kapelanom, vlč. Markom Čolićem.

Nakon svetog misnog slavlja, sveučilišni kapelan, vlč. Marko Čolić održao je duhovni nagovor i na kraju, u ime svih, zahvalio svim liječnicima, medicinskim sestrama/tehničarima i zdravstvenim djelatnicima na svom doprinosu u ovim teškim, izazovnim vremenima.