U Kongregaciji za nauk vjere u Vatikanu održalo se od 26. do 30. studenoga 2018. godišnje plenarno zasjedanje Međunarodne teološke komisije pod predsjedanjem prefekta Kongregacije za nauk vjere kardinala Luisa Francisca Ladaria Ferrere. Kao član Komisije na zasjedanju je sudjelovao rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić.

Nakon što je prošle godine donesen i ove godine u svibnju objavljen dokument o sinodalnosti „Sinodalnost u životu i poslanju Crkve“, na zasjedanju u studenome izglasan je dokument o slobodi vjerovanja koji će biti objavljen tijekom 2019. godine.

U petak, 30. studenoga predvođeni kardinalom Ladariom članovi Komisije primljeni  su u audijenciju kod Svetog Oca u Domu svete  Marte.

Sljedeće godine Međunarodna teološka komisija, koju je osnovao sveti papa Pavao VI., proslavit će 50. godišnjicu osnutka kao plod prvog redovitog zasjedanja Biskupske sinode 11. travnja 1969. Tijekom proteklih 50 godina kao članovi Međunarodne teološke komisije iz Hrvatske sudjelovali su još Tomislav Šagi-Bunić, Ivan Fuček, Ivan Golub i Tomislav Ivančić.

Fotografije: “L’Osservatore Romano” Photographic Service