Današnjim događanjem HKS u 15. Tjednu psihologije: studenti i nastavnici zajedno započelo je obilježavanje tjedna psihologije na našem Sveučilištu. U raznovrsnom programu ispunjenom aktualnim temama, studenti i nastavnici Odjela za psihologiju i ove su se godine priključili promicanju znanja o različitim temama iz područja psihologije te popularizaciji psihologije kao znanosti. Program se održao na daljinu, a sudionike je pozdravio rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić te pročelnica Odjela za psihologiju izv. prof. dr. sc. Ljiljana Pačić-Turk, dok je asistentica dr. sc. Barbara Balaž ispričala više o samom programu i cijelom događanju. Ostatak programa nastavio se kroz Noć psihologije koju već treću godinu zaredom organizira Klub studenata psihologije HKS-a „Hexis“.

U prvom u nizu predavanja, studentice Marija Bogović i Marija Rusan, pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Sandre Nakić Radoš i asisentice Maje Žutić, mag. psych., govorile su o očinstvu u vrijeme pandemije bolesti COVID-19. Potom je uslijedilo predavanje o mentalnom zdravlju stručnjaka za mentalno zdravlje tijekom kojeg su studentice Tonka Ribičić i Klara Talajić rekle više o ovoj važnoj temi pod mentorstvom doktorice znanosti Ivane Glavine Jelaš. Studentice Sara Fabijanić, Lara Fiolić, Dora Lončarić i Ana Pažur, pod mentorstvom asistentice Ane Žulec, mag. psych., pričale su o tome kako se nositi s iskustvom smrti bliske osobe. Potom je uslijedilo predavanje o vrlo aktualnoj temi – o kulturi depresije na internetu potaknutoj meme-ovima, koje su održali studenti Nikola Novosel i Marta Vrgoč pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Anamarije Bogović. Program je zaokružen radionicom o savjetima i preporukama za pametnije korištenje mobitela u svakodnenom životu, a koju su održale studentice Sara Jelovčić, Marija Rusan i Leina Radusinović, pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Marine Merkaš, dr. sc. Vanese Varge te asistentica Matee Bodrožić Selak, mag. psych. i Ane Žulec, mag. psych.

Ovim putem se zahvaljujemo svim studentima i nastavnicima Odjela za psihologiju na uloženom trudu u pripremu ovih tema te na dosljednom i kontinuiranom uključivanju u obilježavanje tjedna psihologije u Hrvatskoj, a svim sudionicima na uključivanju i podržavanju rada Odjela. Pozivamo sve zainteresirane da odmah u svojim kalendarima zabilježe ovo događanje i sljedeće godine u veljači, a naš Odjel za psihologiju će se pobrinuti za bogatu ponudu zanimljivih i korisnih predavanja i radionica.