Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje ove će se godine obilježiti u utorak, 17. studenoga na Hrvatskom katoličkom sveučilištu svetom misom i  prigodnim programom.

U podne će se u Sveučilišnoj kapeli svetu misu za sve poginule branitelje i civilne žrtve Vukovara i Škabrnje predvoditi sveučilišni kapelan velečasni Odilon Singbo.

U 13 sati u dvorani “Blaženi Alojzije kard. Stepinac” održat će se prigodni program koji je pripremio Klub studenata povijesti Hrvatskog katoličkog sveučilišta „Homo volans“.

Tom prilikom će studenti predstaviti humanitarnu akciju „Hrvatski studenti za djecu Vukovara“ koja se održava od 16. do 30. studenoga 2020. Prikupljena novčana sredstva bit će donirana Osnovnoj školi Siniše Glavaševića u Vukovaru za plaćanje toplih mliječnih obroka djeci slabijeg socio-ekonomskog statusa.

Uslijedit će predavanje “Vukovarska bitka” koje će održati dr. sc. Ana Holjevac Turković iz Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata.

Zbog epidemioloških mjera program u dvorani “Blaženi Alojzije kard. Stepinac” s početkom u 13 sati svi zainteresirani mogu pratiti na Youtube kanalu Hrvatskog katoličkog sveučilišta. 

Nakon programa studenti, okupljeni profesori i djelatnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta zapalit će pred ulazom u Sveučilište svijeće kao znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje i nevine žrtve Vukovara i Škabrnje.