Članice Volonterske skupine sa svojom voditeljicom mag. Valentinom Kanić posjetile su 30. listopada 2014. Dom za starije i nemoćne osobe  Sveti Josip u Zagrebu. 

dom sv josipa

Upoznale su se sa socijalnim radnicama s kojima će surađivati te životom korisnika Doma. Kroz kratki razgovor otkrile su se mnogobrojne mogućnosti darivanja u ljubavi onima koji su u instituciji i kojima je vrijedan svaki doprinos “izvana”, a i voditeljica skupine se odlučila priključiti volontiranju u domu. Pri kraju susreta ih je socijalna radnica, gđa Ljilja Jelenčić provela kroz kuću i upoznala s nekim korisnicima, a osobita je zanimljivost da jedna korisnica danas slavi 100.- i rođendan.

Prvi zadatka je dogovoren: članice će izraditi plakat za obilježavanje Martinja, a mnogi drugi planovi čekaju. Svi zainteresirani mogu se javiti voditeljici skupine na e-mail valentina.kanic@unicath.hr. U Domu postoji potreba za sviračima, folklorašima, duhovnim razgovorima… Blagoslovljeno je podijeliti svoje vrijeme sa starijim i nemoćnim osobama! Radujemo svima koji nam se mogu priključiti.  

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište