U subotu 27. travnja 2019. uručene su polaznicima Programa za stjecanje kompetencija nastavnika, koji izvodi Hrvatsko katoličko sveučilište, potvrde o završetku Programa. Završetkom Programa polaznici su stekli 60 ETCS bodova i kvalifikaciju za rad u odgojno-obrazovnim ustanovama.

Polaznike je pozdravio i čestitao u ime nastavnika koji su izvodili nastavu tijekom njihovog obrazovanja na našem Sveučilištu voditelj Programa doc. dr. sc. Krunoslav Matešić. “Trenutno Program polazi 11. generacija upisanih polaznika, te zbog svih vas, koji ste pohađali ovaj Program ranije, naš Program napreduje i omogućuje nam ostvarenje plana za poticanjem i održavanjem važnosti cjeloživotnog učenja. Kod ovakvih posebnih trenutaka, uvijek razmišljamo o događajima koja su dovela do ove svečanosti. Ima ih sigurno puno. Razmišljamo o njima. Zašto? Zato što iz njih učimo i na temelju njih se razvijamo. Na temelju tih iskustava, mi stvaramo znanje i to znanje zatim prenosimo dalje. Nadam se da smo vam, i mi kao profesori, uspjeli prenijeti teorijska znanja, ali i vještine kako živjeti i raditi zvanje profesora.”- istaknuo je docent Matešić.

Polaznicima se obratila i prorektorica za nastavu izv. prof. dr. sc. Ines Sabotič,  koja je u pozdravnom govoru zahvalila polaznicima što su odabrali Hrvatsko katoličko sveučilište za svoje usavršavanje, čestitajući im na ostvarenom uspjehu i želeći im puno uspjeha u njihovom radu i životu. „Dolazite iz različitih struka i područja i imate različita životna iskustva, ali dijelite tu istu želju za pedagoškim radom, radom s mladim ili manje mladim ljudima. Nije lako biti nastavnik, to je izazovni posao, ali pun ljepote koji ispunjava čovjeka naročito ako to doživljava kao poziv. Tada to može postati i svojevrsni čin milosrđa jer nastavnik dijeli svoje znanje s drugima, pomaže u usvajanju novih vještina i u ustrajnosti u učenju, proširuje horizonte. Tu ljubav prema učenju i rastu može polaznik, učenik ili student nositi cijeli život.“- zaključila je prorektorica Sabotič.

Nakon pozdravnih govora polaznicima su svečano uručene potvrde o završetku Programa.

U ime naše akademske zajednice želimo im puno Božjeg blagoslova u njihovom budućem radu i životu!