UPISI na preddiplomske sveučilišne studije Povijest, Psihologija, Sociologija, Komunikologija i Sestrinstvo te na Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Medicina bit će 20. srpnja 2022. godine od 8 do 12 sati NA DALJINU!

Molimo Vas da pripremite sve potrebne dokumente!

Korisničke podatke zaprimit ćete na adresu e-pošte koju ste ostavili u Postani student-u!

Upis ćete moći izvršiti putem računala ili mobitela.

Pristupnik koji ne pristupi upisu na daljinu u naznačenom roku, odnosno ne iskoristi pravo na upis u roku u kojem je to pravo stekao (20. srpnja 2022. od 8 do 12 sati), gubi pravo upisa.

Za upis na daljinu molimo pripremite sljedeće dokumente  – pazite na format jer će dokumente biti potrebno učitati:
1. fotografiju u digitalnom obliku (za izradu studentske iskaznice) jpg.
2.vlastoručni potpis u digitalnom obliku (detaljnje upute bit će objašnjene tijekom postupka upisa) jpg.
3. dokaz o uplati troškova upisa i participacije u troškovima studiranja (primjeri uplatnica dostupni su niže) pdf.
4.  dokaz o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima za studij, izdan isključivo od službe za školsku medicinu pri zavodima za javno zdravstvo u RH, ne stariji od 6 mjeseci. Obrazac možete preuzeti  ovdje (odnosi se na pristupnike za upis na integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Medicina) pdf.
5. potpisanu izjavu pristupnika da ne boluje od psihičkih bolesti koje bi omele studij medicine, a koje su nepoznate liječniku školske medicine. Izjavu možete pronaći ovdje (odnosi se na pristupnike za upis na integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Medicina) pdf.
6. pristupnici koji su srednju školu završili izvan Republike Hrvatske prilažu Rješenje o priznavanju inozemne obrazovne kvalifikacije; pdf.

Primjere uplatnica možete pronaći niže.

 • Dokaz o uplati troškova upisa i participacije u troškovima studiranja: pdf.
  • pristupnici redoviti studenti od 1. do 40. upisnog mjesta, pristupnici unutar kvote za strane državljane, kvote Hrvati izvan Republike Hrvatske ili kao pristupnici koji ostvaruju pravo prednosti  (preddiplomski sveučilišni studiji) uplaćuju upisninu u iznosu od 700,00 kn
  • prilikom uplaćivanja troška upisa i participacije uplatnicu popunite prema niže priloženom predlošku:

 • pristupnici redoviti studenti od 41. do 45. upisnog mjesta (preddiplomski sveučilišni studiji) uplaćuju upisninu u iznosu od 300,00 kn i najmanje 1.  ratu pune participacije u troškovima studiranja pdf.
 •  
  • pristupnici redoviti studenti od 1. do 40. upisnog mjesta i pristupnici unutar kvote za strane državljane, kvote Hrvati izvan Republike hrvatske ili kao pristupnici koji ostvaruju pravo prednosti (integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Medicina) uplaćuju upisninu u iznosu od 300,00 kn i najmanje 1.  ratu djelomične participacije u troškovima studiranja pdf.
 • dokaz o uplati jedne ili više rata djelomične participacije u troškovima studiranja pdf.
 • Prilikom uplaćivanja troškova studiranja uplatnicu popunite prema niže priloženom predlošku s obzirom na odabrani model plaćanja:

 • pristupnici izvanredni studenti uplaćuju upisninu u iznosu od 300,00 kn i najmanje 1.  ratu pune participacije u troškovima studiranja pdf.

Za sve informacije naša Služba za studentska pitanja stoji na raspolaganju.
Telefon: + 385 (0) 1 370 66 13 ili telefon: + 385 (0) 1 370 66 10
E-mail: studentska.sluzba@unicath.hr